Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 10, 2024

Συρία: Ισραηλινή επίθεση στη βιομηχανική περιοχή Χασία της επαρχίας Χομς


Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στην περιοχή

Χασία, στην επαρχία Χομς της Συρίας, σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση.


Οι πρώτες αναφορές υποδεικνύουν ότι ο στόχος της επίθεσης ήταν ένα εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων, αν και προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφορές για θύματα. Οι πληροφορίες μιλούν μόνο για σοβαρές υλικές ζημιές. 

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο τον υπεύθυνο της βιομηχανικής ζώνης, αναφέρει ότι η αεροπορική επιδρομή έπληξε, πέρα από το εργοστάσιο, οχήματα που μετέφεραν ιατρικό εξοπλισμό και ανθρωπιστική βοήθεια, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά. Η πυροσβεστική υπηρεσία βρέθηκε επί τόπου, καταβάλλοντας προσπάθειες να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά.

Από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στη Συρία το 2011, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή, στοχεύοντας κυρίως θέσεις των συριακών ενόπλων δυνάμεων και ομάδων που στηρίζονται από το Ιράν, όπως η λιβανέζικη Χεζμπολάχ.


Οι ισραηλινές αρχές, αν και αποφεύγουν συστηματικά να σχολιάζουν μεμονωμένα πλήγματα, έχουν διατυπώσει επανειλημμένα τη δέσμευσή τους να αποτρέψουν την επέκταση της ιρανικής επιρροής στη Συρία.


Η τελευταία επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις αναφορές των συριακών μέσων ενημέρωσης για ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην περιοχή της νότιας Συρίας, κοντά στα Υψίπεδα του Γκολάν, όπου ένας Σύρος αστυνομικός φέρεται να σκοτώθηκε.

Μια ημέρα νωρίτερα, μια άλλη επίθεση, που αποδίδεται στο Ισραήλ, είχε πλήξει τη συνοικία Mazzeh της Δαμασκού, με αποτέλεσμα τον θάνατο επτά πολιτών, σύμφωνα με συριακές αρχές. Οργανισμοί παρακολούθησης αναφέρουν ότι η επίθεση είχε στόχο κτίριο που χρησιμοποιείται από τις ιρανικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης και τη Χεζμπολάχ.


Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες επιθέσεις στη Συρία από το 2011, στοχεύοντας κυρίως στρατιωτικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν, καθώς και θέσεις του συριακού στρατού, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την παρουσία και την επιρροή της Τεχεράνης στη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου