Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 17, 2024

Εικόνες φρίκης σε ζωολογικό κήπο – κολαστήριο: Παραμελημένα άγρια ζώα ζουν μέσα στα αίματα και τη βρωμιά δίπλα σε αρουραίους – Θανατηφόρα επίθεση τίγρη σε φύλακα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνες φρίκης και αποτροπιασμού έρχονται στο φως της δημοσιότητας από ζωολογικό κήπο στην Βρετανία, όπου αποτυπώνεται η βάρβαρη κακοποίηση και η παραμέληση που βιώνουν άγρια ζώα που φιλοξενούνται εκεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail πρόκειται για τον ζωολογικό κήπο της Cumbria, με τον εύηχο τίτλο South Lakes Safari Zoo, όπου τα τελευταία τρία χρόνια περισσότερα από 500 ζώα έχουν πεθάνει, ενώ περίπου δέκα χρόνια πίσω ένας φύλακας είχε κατακρεουργηθεί από μια τίγρη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
 


Εξαθλιωμένα και ετοιμοθάνατα

Όπως μπορεί να δει κανείς στις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τα ζώα που «φιλοξενούνται» στον συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο βρίσκονται πραγματικά στο φάσμα της εξαθλίωσης και είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν να επιβιώσουν και για πόσο καιρό ακόμα.

Μια ζέβρα άρρωστη πεσμένη στο πάτωμα του χώρου της, ενώ οι σύριγγες με το υποτιθέμενο φάρμακο για την θεραπεία της είναι πεταμένες δίπλα της. Σε άλλη φωτογραφία βλέπουμε μια λεοπάρδαλη πληγωμένη στο πάνω μέρος του κεφαλιού της, καθώς οι εγκαταστάσεις όπου μένει δεν έχουν το κατάλληλο ύψος για να χωρέσει.

Σε άλλο φωτογραφικό ντοκουμέντο μπορεί κανείς να δει μια μαϊμού να έχει σχεδόν πάρει αγκαλιά μια λάμπα φθορίου προκειμένου να μπορέσει λιγάκι να ζεσταθεί. Βραδύποδες και χελώνες σε πλήρη παραμέληση, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τρωκτικά κόβουν… βόλτες στους χώρους των ζώων με τον κίνδυνο μόλυνσης από πιθανή δαγκωματιά να είναι κάτι παραπάνω από πιθανή.

Ένα ματωμένο καπιμπάρα πρωταγωνιστεί σε μια άλλη φωτογραφία.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

ζωα

ζωα

ζωα

ζωα

ζωα

ΖΩΑ

ζωα

Τις καταγγελίες έκαναν πρώην υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου που έδωσαν στη δημοσιότητα και τις σχετικές φωτογραφίες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες του ζωολογικού κήπου, κληθέντες να σχολιάσουν τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα τόνισαν ότι «όλα είναι ψέματα».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων, μέσα σε τρία χρόνια από το 2013 έως το 2016 ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος είχε απωλέσει σχεδόν 500 άγρια ζώα που ψόφησαν λόγω των ακατάλληλων συνθηκών διαβίωσης και της αμέλειας από την πλευρά των ανθρώπων του ζωολογικού κήπου.

Μάλιστα, στις φωτογραφίες μπορεί να δει κανείς ακόμα και τεράστια κομμάτια ωμού κρέατος παρατημένα σε κουβάδες, που αποτελούν υγειονομική παγίδα για την πρόκληση διάφορων ασθενειών στα ζώα.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι υφίστανται έντονο εκφοβισμό να μην μιλήσουν για όσα γίνονται στο συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο, την ώρα που εκπρόσωπος της επιχείρησης χαρακτήρισε τις καταγγελίες «αποκυήματα της φαντασίας ορισμένων ανθρώπων».

Μάλιστα, το 2016 μια φύλακας είχε δεχθεί την βίαιη επίθεση μιας τίγρης από την οποία κυριολεκτικά κατακρεουργήθηκε και τελικά άφησε την τελευταία της πνοή.

Δείτε σχετικό βίντεο

Αυτό που ζητάνε πλέον οι οργανώσεις είναι η συγκεκριμένη επιχείρηση να κλείσει οριστικά, καθώς ήδη από το 2022 βρίσκεται υπό επιτήρηση και έλεγχο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια στον ίδιο ζωολογικό κήπο έχουν επιβληθεί πρόστιμα που ξεπερνούν τις 300 χιλιάδες λίρες.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου