Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 19, 2024

Άνοια: Αυτή η τροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο και αποτελεί «καύσιμο για τον εγκέφαλο», σύμφωνα με γιατρό

Ο αριθμός των ανθρώπων με άνοια αυξάνεται επειδή οι άνθρωποι ζουν περισσότερο. Μία γιατρός αποκάλυψε ποια είναι η κορυφαία τροφή που επιλέγει για την ενίσχυση της υγείας του εγκεφάλου.

Η υγιεινή τροφή που μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή σας

Η Dr. Megan Rossi, ειδικός σε θέματα διατροφής, προτείνει το σκουμπρί, ένα λιπαρό ψάρι γνωστό για τα πολυάριθμα οφέλη του για την υγεία, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου άνοιας.

 «Το σκουμπρί είναι όχι μόνο γεμάτο γεύση, αλλά είναι επίσης πλούσιο σε ωμέγα-3 και λειτουργεί σαν καύσιμο για τον εγκέφαλό σας», εξήγησε η ειδικός.

Μπορείτε να απολαύσετε το σκουμπρί με διάφορους τρόπους, όπως:

  • φρέσκο
  • καπνιστό
  • κονσερβοποιημένο
σκουμπρί
Photo: rf123

Τα πολλαπλά οφέλη του λιπαρού ψαριού για την υγεία

Το σκουμπρί συνδέεται με:

  • μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
  • μειωμένο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας
  • μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής
  • μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του νεφρού
  • διατήρηση της καλής όρασης
  • χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής
  • υγιές ανοσοποιητικό σύστημα
  • μειωμένο κίνδυνο σοβαρών ημικρανιών

Η κατανάλωση αυτής της τροφής έχει συνδεθεί με μια σημαντική αύξηση στο συνολικό προσδόκιμο ζωής. Μια μελέτη που περιελάμβανε 2.200 άτομα σε μια περίοδο 11 ετών διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση λιπαρών ψαριών αύξησε το προσδόκιμο ζωής κατά περίπου 5 χρόνια. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια αύξηση 1% των ωμέγα-3 στο αίμα είχε την ίδια επίδραση στον κίνδυνο θνησιμότητας με τη διακοπή του καπνίσματος.

Άνοια: άλλες τροφές που ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου

Η Dr. Rossi δεν σταμάτησε εκεί με τις συμβουλές της. «Το πράσινο τσάι είναι μια μεγάλη πηγή πολυφαινολών, οι οποίες λειτουργούν σαν αντιοξειδωτικά και μπορούν ουσιαστικά να βοηθήσουν στην καταστολή της οξείδωσης που συμβαίνει στον εγκέφαλο. Οι γλυκοπατάτες είναι μια μεγάλη πηγή β-καροτίνης (και) το μπρόκολο για τις ίνες και το φολικό οξύ», είπε η ειδικός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου