Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 28, 2024

Φωτιά στο Παγγαίο Όρος: Ελεγχόμενη κρίνεται από την Πυροσβεστική – Συνεχίζεται η κατάσβεση

Ελεγχόμενη κρίνεται η φωτιά που ξέσπασε στο Παγγαίο Όρος το απόγευμα 

 Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής τα ξημερώματα της Δευτέρας (28/10) υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες σε χαμηλή βλάστηση κυρίως, χωρίς όμως να εμπνέουν ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας.

Η κατάσβεση είναι σε εξέλιξη με την κατάσταση να δυσκολεύει κυρίως η μορφολογία του εδάφους, καθώς οι δυσπρόσιτες και απότομες σε κλίση πλαγιές δεν βοηθάνε ιδιαίτερα τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχουν σπεύσει και επιχειρούν στο σημείο.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης θα συνεχιστούν και σε όλη τη διάρκεια της νύχτας με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που παραμένουν στο σημείο να ανέρχονται συνολικά σε 205 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Το βάρος, λόγω του εδάφους, πέφτει κυρίως στα 21 πεζοπόρα σώματα που είναι εκεί.


Στη διάρκεια της ημέρας υπήρξε συνδρομή και από εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής. Παράλληλα, υπάρχει και η συνδρομή από σκαπτικά μηχανήματα του Δήμου, για την απαραίτητη διάνοιξη δρόμων στο βουνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου