Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 12, 2024

Τους σκοτώνουν

Κάθε 4 μέρες ένας αυτόχθονας ηγέτης δολοφονείται επειδή τολμάει να υπερασπίζεται τη γη του λαού του. Οι κυβερνήσεις του κόσμου μπορούν να λύσουν το πρόβλημα δίνοντας στους αυτόχθονες λαούς τίτλους ιδιοκτησίας για τα εδάφη τους, έτσι ώστε να μπορούν να προστατεύουν τα ζωτικά οικοσυστήματα του πλανήτη μας και τις ζωές των ίδιων. Ας γίνουμε 1 εκατομμύριο φωνές, για να δείξουμε παγκόσμια υποστήριξη πριν τη συνάντηση των ηγετών σχετικά με το μέλλον των δασών αυτόν σε λίγες μέρες! Ένωσε τη φωνή σου:


ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

 Φίλη, φίλε,

Οι προστάτες της Γης δολοφονούνται επειδή κρατάνε τα δάση ζωντανά.


Τα τελευταία χρόνια έχουν δολοφονηθεί πάνω από 2.000 αυτόχθονες επειδή αντιστάθηκαν σε κτηνοτρόφους, υλοτόμους κι εταιρείες εξορύξεων που εισέβαλαν στα εδάφη τους με σκοπό το κέρδος.


Είναι μια τραγωδία που μας αφορά όλες κι όλους. Οι αυτόχθονες λαοί φυλάνε τα δάση του πλανήτη μας, αλλά δεν μπορούν να συνεχίσουν, αν κινδυνεύει η ζωή τους. Πολλοί απ’ αυτούς έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι εδάφη που δεν τους ανήκουν καν νομικά!


Οι χώρες του κόσμου μπορούν να σταματήσουν αυτές τις παράλογες επιθέσεις αναγνωρίζοντας στους αυτόχθονες λαούς τίτλους ιδιοκτησίας για τα εδάφη τους ώστε να μπορούν να προστατεύουν τα ζωτικά οικοσυστήματα του πλανήτη μας χωρίς να δολοφονούνται.


Υπόγραψε για να υποστηρίξουμε τους προστάτες της Γης και θα παραδώσουμε τις φωνές μας απευθείας στους παγκόσμιους ηγέτες, στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται αυτόν τον μήνα στην Κολομβία:

Φώναξε για τη ζωή στη Γη

Η επιστήμη έχει δείξει ότι τα εδάφη των αυτοχθόνων λαών είναι τα καλύτερα διατηρημένα οικοσυστήματα. Αλλά δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας για πολλά απ’ τα εδάφη που προστατεύουν, κάτι το οποίο οδηγεί στην απώλεια της βιοποικιλότητας στον Αμαζόνιο και σ’ όλο τον κόσμο, κι αφήνει τους αυτόχθονες λαούς απροστάτευτους.


Οι κυβερνήσεις του κόσμου μπορούν να βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα δίνοντας στους αυτόχθονες λαούς τίτλους ιδιοκτησίας για τα εδάφη τους, κρατώντας μακριά λαθροθήρες κι εταιρείες εξορύξεων, και παρέχοντας την ευκαιρία στους αυτόχθονες να διατηρήσουν τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής τους χωρίς να κινδυνεύουν οι ζωές τους.


Έχουμε μια ευκαιρία να το κάνουμε πραγματικότητα στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα στην Κολομβία, πιέζοντας τους ηγέτες να αναγνωρίσουν νομικά τα εδάφη των αυτοχθόνων λαών στις προσπάθειές τους να σώσουν τη βιοποικιλότητα που έχει απομείνει στον πλανήτη μας.


Ομάδες αυτοχθόνων αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για να τα καταφέρουν. Ένωσε τη φωνή σου για να δείξεις την αλληλεγγύη σου!

Φώναξε για τη ζωή στη Γη

Το Avaaz στέκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό των αυτοχθόνων λαών που ρισκάρουν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τα δάση που δίνουν ζωή στον πλανήτη μας, απ’ το Περού μέχρι την Τανζανία. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια όσο συνεχίζουν να τους δολοφονούν επειδή προστατεύουν τη ζωή στον πλανήτη. Βοήθησε να κάνουμε τη Σύνοδο Κορυφής στην Κολομβία σημείο καμπής για τους προστάτες της Γης σ’ όλο τον κόσμο!


Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Liliana, Laura, Nell, Miguel, Luciana, Dudu, Raul, Edda, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου