Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 02, 2024

Ισραήλ: Ζήτησε να απομακρυνθούν άμαχοι από δύο κτίρια της Βηρυτού – Διαμηνύει ότι πολεμικά αεροσκάφη θα πλήξουν στόχους στη Μέση Ανατολή

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη τους

πολίτες να απομακρυνθούν «άμεσα» από δύο κτίρια στα νότια προάστια της Βηρυτού και σε ακτίνα 500 μέτρων, επικαλούμενος λόγους «ασφάλειας».


Σύμφωνα με τον Αβιχάι Αντραΐ, τον αραβόφωνο εκπρόσωπο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, τα συγκεκριμένα κτίρια σχετίζονται με τη Χεζμπολάχ και θεωρούνται επικίνδυνα. Όπως ανακοινώθηκε μέσω X και Telegram, οι ισραηλινές δυνάμεις σκοπεύουν να δράσουν αποφασιστικά εναντίον αυτών των εγκαταστάσεων, ενώ παράλληλα δημοσιοποιήθηκαν χάρτες με τις ακριβείς τοποθεσίες των κτιρίων.

 Την ίδια νύχτα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως τα πολεμικά του αεροσκάφη θα συνεχίσουν να εκτελούν επιθέσεις σε στόχους «στη Μέση Ανατολή» τις επόμενες ώρες, με έντονη δραστηριότητα.

Ο εκπρόσωπος του στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι, δήλωσε πως οι επιχειρήσεις της πολεμικής αεροπορίας θα συνεχιστούν με πλήρη ένταση, όπως γίνεται εδώ και έναν χρόνο, ενώ ανέφερε πως λίγες ώρες νωρίτερα το Ιράν είχε εξαπολύσει άμεση επίθεση κατά του Ισραήλ με την εκτόξευση 180 πυραύλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου