Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 03, 2024

Ομελέτα με λουκάνικο και μανιτάρι

 

και υγιεινή για τις κρύες μέρες

Υλικά
 1 ώρα
 3 μερίδες
  • 250 γρ μανιτάρια λευκά


  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 10 γρ βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 20 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί (έχω βάλει και κόκκινο ήταν μια χαρά)
  • 800 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
  • 3 φέτες ψωμί ολικής λαδωμένες με αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες ή σε κύβους, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

  2. 2

    Σοτάρουμε ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

  3. 3

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το θυμάρι ή τη ρίγανη.

  4. 4

    Ανακατεύουμε και πάλι και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί.

  5. 5

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 800 ml ζεστό νερό και έναν κύβο λαχανικών ή μείγμα λαχανικών για να φτιάξουμε τον ζωμό μας. Όταν λιώσει ο κύβος, το προσθέτουμε στο σκεύος με τα μανιτάρια.

  6. 6

    Σιγοβράζουμε για 20-25λ μέχρι να χυλώσει η σούπα μας και να μαγειρευτούν τα μανιτάρια. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

  7. 7

    Όσο η σούπα ξεκουράζεται, κόβουμε σε κύβους το ψωμί και το βάζουμε στον φούρνο για να φτιάξουμε croutons.

  8. 8

    Τέλος, σερβίρουμε με τα σπιτικά croutons, τριμμένο τυρί (παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα) και έξτρα θυμάρι για άρωμα.

  9. 9

    Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου