Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 17, 2024

Χάρι – Μέγκαν: Αγόρασαν εξοχικό στην Πορτογαλία, όταν ο Κάρολος τους έδιωξε από το Ουίνδσορ – Η μεσολάβηση της Ευγενίας και του συζύγου της

Όταν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, εκδιώχθηκαν από το εξοχικό

τους στο Ουίνδσορ από τον βασιλιά Κάρολο, έμειναν χωρίς σπίτι σε αυτή τη χώρα, γράφει σήμερα η MailOnline και σημειώνει ότι στην συνέχεια, το ζευγάρι  φρόντισε να διατηρήσει ένα «στήριγμα» στην δυτική πλευρά του Ατλαντικού.


«Η Daily Mail καταλαβαίνει ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν αγόρασαν ένα σπίτι στην Πορτογαλία», γράφει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα. Στο αποκλειστικό της ρεπορτάζ σημειώνει επίσης ότι ο Χάρι και η Μέγκαν, δεν είναι τα μόνα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έχουν ακίνητο, στην συγκεκριμένη χώρα.

 Η εξαδέλφη του Χάρι, πριγκίπισσα Ευγενία, και ο σύζυγός της, Τζακ Μπρούκσμπανκ, έχουν σπίτι στο CostaTerra Golf and Ocean Club, ένα πολυτελές συγκρότημα 300 ακινήτων δίπλα στη θάλασσα στο Melides, νότια της πορτογαλικής πρωτεύουσας, της Λισαβώνας.

Ο Μπρόυκσμπανκ, 38 ετών, εργάζεται στο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις της CostaTerra. Αυτός, η Eugenie, 34 ετών, και οι δύο γιοι τους, ο August, τριών ετών, και ο Ernest, 16 μηνών, μοιράζονται τον χρόνο τους μεταξύ Πορτογαλίας και Λονδίνου.

Η αγορά του σπιτιού στην Πορτογαλία επέτρεψε στους Sussexes να αποκτήσουν τη λεγόμενη χρυσή βίζα, βάσει της οποίας θα έχουν πρόσβαση χωρίς βίζα στον χώρο Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για τη Μέγκαν, η οποία είναι πολίτης των ΗΠΑ, γράφει η MailOnline. Όταν το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε τον Νοέμβριο του 2017, το παλάτι του Κένσινγκτον δήλωσε ότι η Μέγκαν θα υποβάλει αίτηση για τη βρετανική υπηκοότητα εν ευθέτω χρόνω, με έναν εκπρόσωπο να επιβεβαιώνει ότι «θα περάσει από τη διαδικασία [που] διαρκεί αρκετά χρόνια».

Ωστόσο, η Μέγκαν τελικά σταμάτησε την προσπάθειά της να αποκτήσει βρετανική υπηκοότητα αφού η ίδια και ο σύζυγός της εγκατέλειψαν τη χώρα τον Μάρτιο του 2020, λιγότερο από δύο χρόνια μετά τον γάμο τους.

Εκπρόσωπος των Σάσεξ επιβεβαίωσε τον περασμένο Ιανουάριο ότι τους είχε ζητηθεί από τον βασιλιά Κάρολο να εγκαταλείψουν το βρετανικό τους σπίτι, το Frogmore Cottage.

Το ακίνητο πέντε υπνοδωματίων στους κήπους του Κάστρου του Ουίνδσορ προσφέρθηκε στον πρίγκιπα Άντριου, αδελφό του βασιλιά, ο οποίος απέρριψε τη μετακόμιση από το πολύ μεγαλύτερο Royal Lodge σε άλλο σημείο του Ουίνδσορ.

Η μετακίνηση που ζήτησε ο βασιλιάς ακολούθησε τη δημοσίευση των άκρως αμφιλεγόμενων απομνημονευμάτων του Χάρι, το βιβλίο Spare, στο οποίο ο πρίγκιπας επέκρινε μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης της μητριάς του, βασίλισσας Καμίλα, και του αδελφού και της κουνιάδας του, του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Το Frogmore Cottage δόθηκε στους Sussexes από την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 2018, λίγο μετά τον γάμο του ζευγαριού στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ. Επισήμως, ωστόσο, το ακίνητο ανήκει στο Crown Estate (Τα ακίνητα του Στέμματος).

Ο Χάρι και η Μέγκαν πραγματοποίησαν ανακαινίσεις αξίας περίπου 2 εκατομμυρίων λιρών που χρηματοδοτήθηκαν από τους φορολογούμενους, αν και στη συνέχεια αποπλήρωσαν πλήρως το κόστος, μέσω συνεισφοράς στην κυρίαρχη επιχορήγηση.

Αφού ο Χάρι και η Μέγκαν μετακόμισαν στη Βόρεια Αμερική και εγκατέλειψαν τα βασιλικά τους καθήκοντα το 2020, το Frogmore Cottage εκμισθώθηκε στην Ευγενία και τον κ. Μπρούκσμπανκ μέχρι το 2022.

Είναι γνωστό ότι ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν καλές σχέσεις με την Ευγενία και τον κ. Brooksbank, οι οποίοι εμφανίστηκαν το 2022 στη «σειρά ντοκιμαντέρ» Harry & Meghan του Netflix. Πέρυσι, αναφέρθηκε ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex απόλαυσαν ένα «ρομαντικό διάλειμμα τριών διανυκτερεύσεων» στην Πορτογαλία, αφού παρακολούθησαν τους Αγώνες Invictus στη Γερμανία.

Το ζευγάρι λέγεται ότι πέταξε από το Ντίσελντορφ στη Λισαβόνα πριν ταξιδέψει μια ώρα νότια προς τις Μελίδες με μια επιχείρηση που κρατήθηκε απόλυτα μυστική. Μια πηγή από το περιβάλλον των Σάσεξ επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν στην Πορτογαλία. Εκείνη την εποχή, θεωρήθηκε ότι έμειναν με την Ευγενία και τον κ. Μπρούκσμπανκ, οι οποίοι τους έχουν επισκεφθεί στο σπίτι τους στο Montecito της Καλιφόρνια.

Ο Jose Santos, επικεφαλής του Συμβουλίου Τουρισμού του Alentejo, επιβεβαίωσε ότι οι Sussexes απόλαυσαν μια «σύντομη διαμονή» στο CostaTerra.  «Δεν έχουμε ιδέα πόσοι άνθρωποι που συνδέονται με τον κινηματογράφο, τη βασιλική οικογένεια, τις τέχνες, το ντιζάιν και τη μόδα μας επισκέπτονται, ακριβώς επειδή εκτιμούν τα διακριτικά ταξίδια, κάτι που βρίσκουν στο Alentejo όπως πουθενά αλλού στην Ευρώπη», είπε.

Το CostaTerra Golf ανήκει σε εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Mike Meldman, έναν από τους συνεταίρους του George Clooney στην εταιρεία τεκίλας Casamigos. Ο κ. Μπρούκσμπανκ  εργάστηκε στο παρελθόν ως πρεσβευτής της μάρκας Casamigos.

Η κύρια κατοικία των Sussexes είναι ένα αρχοντικό 19,5 εκατομμυρίων λιρών σε στιλ Τοσκάνης στο Montecito με επτά υπνοδωμάτια, 13,5 μπάνια, βιβλιοθήκη, κινηματογράφο, γυμναστήριο, πισίνα και ορνιθοτροφείο. Η MailOnline έχει επικοινωνήσει με εκπρόσωπο του Χάρι και της Μέγκαν για να σχολιάσουν σχετικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου