Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.


Οκτωβρίου 01, 2024

Βίντεο: Βάζει την νταλίκα στον… αυτόματο και κάθεται στη θέση του συνοδηγού – «Ήταν λάθος» λέει ο οδηγός

 Οδηγός νταλίκας καταγράφει το όχημά του να κινείται στον αυτόματο σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και ο ίδιος να κάθεται στη θέση του συνοδηγού, τραβώντας βίντεο. Όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε το Mega, η θέση πίσω από το τιμόνι είναι κενή, ενώ το βαρύ όχημα συνεχίζει την πορεία του.


Τις αδιανόητες εικόνες δεν τράβηξε κάποιο άλλο πρόσωπο, που έτυχε να περνά από το σημείο, αλλά ο ίδιος ο οδηγός της νταλίκας, που αποφάσισε να ρισκάρει με τρόπο προκλητικό. Αυτό το επικίνδυνο «παιχνίδι» δεν το έκανε μόνο ημέρα αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πάλι σε αυτοκινητόδρομο.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News, ο οδηγός της νταλίκας προσπάθησε να δικαιολογήσει τις εικόνες, λέγοντας ότι η νταλίκα του έχει υπερσύγχρονα συστήματα που της επιτρέπουν να κινηθεί με ασφάλεια, δίχως την δική του παρουσία. Κάτι που δεν προβλέπεται από κανένα σχετικό κανονισμό.

«Ξέρω ότι είναι πολύ επικίνδυνο αλλά εγώ το πήγα για χαβαλέ. Για να κάνω πλάκα», λέει αρχικά ο επαγγελματίας οδηγός και προσθέτει: «Το αυτοκίνητο έχει δυνατότητες να πάει από Θεσσαλονίκη – Αθήνα χωρίς να πιάσω καθόλου το τιμόνι». «Έχει κάμερες και αισθητήρες. Ρυθμίζω το όριο της ταχύτητας και κάθομαι δίπλα», λέει σε άλλο σημείο.

Σε άλλο βίντεο διακρίνεται η έξοδος για το αεροδρόμιο στη Νέα Αγχίαλο, που προδίδει την θέση της νταλίκας στην Μαγνησία, την ημέρα που έγινε η επίμαχη καταγραφή.

Το βίντεο ανέβασε ο ίδιος στα social media με τα σχόλια διαδικτυακών του φίλων, να είναι συνεχή το τελευταίο διάστημα. Πολλοί του ζητούσαν πληροφορίες για το σημείο που βρισκόταν και την ακριβή ταχύτητα του οχήματος. «Δεν πίστευαν οι φίλοι μου ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα. Κάποιοι μου έγραφαν για τον ιππότη της ασφάλτου», λέει ο οδηγός.

Ο ίδιος επαναλαμβάνει πως είχε την κατάσταση υπό έλεγχο και δηλώνει σίγουρος ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάποιο ατύχημα. «Και τυφλός να είσαι δεν υπάρχει περίπτωση να πάθεις ζημιά με τα συστήματα που έχει η νταλίκα», τονίζει.

Σε μια σειρά από βίντεο που έχει δημοσιεύσει, διακρίνεται η νταλίκα πολλές φορές στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και ο ίδιος πατάει το γκάζι για να κάνει επικίνδυνες προσπεράσεις, ανάμεσα σε άλλα φορτηγά και αυτοκίνητα. «Από τη στιγμή που απαγορεύεται να το κάνω, γιατί η εταιρεία έχει όλα αυτά τα συστήματα στην νταλίκα;», σημειώνει.

«Έκανα λάθος»

Μιλώντας ζωντανά στην εκπομπή, ο οδηγός της νταλίκας, επανέλαβε ότι «δεν υπήρχε περίπτωση το αμάξι να φύγει», καθώς το είχε βάλει στον αυτόματο.

«Το έκανα 59 δευτερόλεπτα και όχι για μαγκιά. Ήμουν ακριβώς δίπλα στο κάθισμα. Πριν το κάνω έλεγξα ότι δεν ερχόταν τίποτα… », ανέφερε και παραδέχτηκε ότι «ήταν λάθος» του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου