Έχεις βάλει από το βράδυ να μουλιάσουν οι παληκαράδες και το πρωί ανακαλύπτεις ότι δεν έχεις πελτέ,
δεν έχεις κονκασέ..... Κανένα πρόβλημα είχα λεμόνια...Υλικά
1ω 30λ
4 μερίδες
1 πακέτο γίγαντες
1 καρότο κομμένο σε μισοφέγγαρο
2 λουκάνικα της αρεσκείας σας κομμένα σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμενο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι κρασί λευκό
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1 κσ θυμάρι ξερό
1 κγ σουμάκ
5 κσ ελαιόλαδο
500 ml νερό
Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
Οδηγίες μαγειρέματος
- 1
Από το βράδυ βάζουμε τους γίγαντες σε νερό με 1 κγ μαγειρική σόδα να μουλιάσουν.
- 2
Την επόμενη ημέρα αφού τους ξεπλύνουμε καλά καλά τους βάζουμε στην χύτρα με το νερό και βράζουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες.
- 3
Όσο βράζουν οι γίγαντες κόβουμε τα λαχανικά μας και τα λουκάνικα μας.
- 4
Αφού βράζουν οι γίγαντες με τρυπητή κουτάλα τους αφαιρούμε από την χύτρα και κρατάμε το ζουμί. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κσ ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα λουκάνικα και τα λαχανικά μας.
- 5
Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τους γίγαντες, αλάτι και πιπέρι, θυμάρι, σουμάκ, το νερό από τους γίγαντες και το μισό μαϊντανό.
- 6
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα να πιει τα πολλά ζουμιά. Αφού εξατμιστεί το πολύ ζουμί, ρίχνουμε το ξύσμα, τον χυμό και την μουστάρδα και ανακατεύουμε.
- 7
Αφήνουμε 10 λεπτά με σβησμένο μάτι να δέσει η σάλτσα μας. Ρίχνουμε 2 κσ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Είμαστε έτοιμοι.
- 8
Σερβίρουμε με πασπαλισμένο μαϊντανό και συνοδεύουμε με τυρί φέτα. Καλή σας επιτυχία..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου