Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 02, 2024

Τραγωδία στην Ισπανία: Ταύρος εκτός ελέγχου σε φεστιβάλ επιτέθηκε σε γυναίκα και την κάρφωσε

Μια 60χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της έπειτα από επίθεση ταύρου. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη

διάρκεια ενός ετήσιου φεστιβάλ στην πόλη Ενγκουέρα της Ισπανίας, κοντά στην ανατολική ακτή της Βαλένθια. Η γυναίκα διέσχιζε μια πλατεία και ο ταύρος, που είχε αφεθεί ελεύθερος ως μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων, την χτύπησε βίαια. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει την ελεύθερη κυκλοφορία του ταύρου, καθώς οι θεατές και οι τολμηροί συμμετέχοντες προσπαθούν να τον αποφύγουν και να τον «ξεγελάσουν» στους δρόμους.


Η 60χρονη γυναίκα δέχθηκε την επίθεση του ταύρου και έπεσε στο έδαφος, χτυπώντας το κεφάλι της και χάνοντας τις αισθήσεις της. Θεατές που βρέθηκαν στο σημείο έσπευσαν να την απομακρύνουν σε ένα πιο ασφαλές σημείο, ενώ οι διασώστες που έφτασαν λίγα λεπτά αργότερα έκαναν απεγνωσμένες προσπάθειες να της σώσουν τη ζωή. Δυστυχώς, η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, καθώς είχε υποστεί σοβαρό τραύμα στην περιοχή της μασχάλης.

Οι αρχικές πληροφορίες υποδεικνύουν ότι η γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, φαίνεται να είχε αποσπαστεί η προσοχή της και μπήκε κατά λάθος στην περιοχή όπου ο ταύρος είχε αφεθεί ελεύθερος για να τον αποφεύγουν «διασκεδάζοντας» οι συμμετέχοντες.

Το δημοτικό συμβούλιο της Ενγκουέρα εξέδωσε δήλωση, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως «τραγικό συμβάν», ενώ ακύρωσε αρκετές από τις εκδηλώσεις που συνδέονται με τις γιορτές προς τιμήν του προστάτη αγίου της πόλης. Ωστόσο, επικριτές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, επισημαίνοντας πώς η γυναίκα μπόρεσε να εισέλθει ανενόχλητη στην περιοχή.


Η δήμαρχος της Ενγκουέρα, Ματίλδε Μαρίν, εξέφρασε τη θλίψη της για το περιστατικό, δηλώνοντας ότι «η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση σοκ».

Παρόμοια περιστατικά

Η Daily Mail σημειώνει πως το συμβάν της Ενγκουέρα συνέβη μόλις πέντε ημέρες μετά από ένα άλλο τραγικό περιστατικό στην πόλη Παντόχα, κοντά στο Τολέδο στα νότια της Μαδρίτης, όπου ένας 74χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του, ενώ τρία ακόμη άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού κοριτσιού, τραυματίστηκαν όταν ένας ταύρος τους επιτέθηκε. Ο ταύρος είχε ξεφύγει από έναν περιφραγμένο χώρο που είχε στηθεί για μια εκδήλωση παρόμοια με το «Τρέξιμο των Ταύρων» (Bous al Carre).

Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο, ένα άλλο τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Βαλένθια, όταν ο 61χρονος Χοσέ Αντόνιο Σουμπιές, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας κεραμικών Pamesa, έχασε τη ζωή του από επίθεση ταύρου σε φεστιβάλ στην πόλη La Pobla de Fornals. Ο Σουμπιές υπέστη σοβαρά τραύματα στο ήπαρ και στους πνεύμονες και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε στο νοσοκομείο της πόλης. Μαζί του τραυματίστηκε και ο φίλος του, Βιθέντε Φοντεστάντ, ο οποίος υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο πόδι.

Η δημοτικότητα των φεστιβάλ με ταύρους

Τα φεστιβάλ που περιλαμβάνουν ταυροδρομίες, όπως το παραδοσιακό «Bous al Carrer» όπου οι συμμετέχοντες προσπαθούν να αποφύγουν τους ταύρους που αφέθηκαν ελεύθεροι στους δρόμους, παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλή στην περιοχή της Βαλένθια, που καλύπτει τις επαρχίες Καστεγιόν, Βαλένθια και Αλικάντε. Παρά τη δημοτικότητά τους, τα περιστατικά θανάτων και τραυματισμών που σχετίζονται με τέτοιες εκδηλώσεις συνεχίζουν να αυξάνονται.


Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν πολλές φορές αμφισβητηθεί ως επικίνδυνες και αρκετοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας ή ακόμη και να καταργηθούν. Παρότι αποτελούν μέρος της πολιτιστικής παράδοσης της περιοχής, ο αυξανόμενος αριθμός θυμάτων οδηγεί σε συζητήσεις για το αν η διατήρηση αυτών των φεστιβάλ αξίζει το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου