Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 27, 2024

Κρίσιμη στιγμή για τον Αμαζόνιο

Φίλη, φίλε,

Οι προστάτες του τροπικού δάσους του Αμαζονίου δολοφονούνται.


Το Avaaz μόλις κάλυψε τα έξοδα για την προστασία 5 αυτοχθόνων ηγετών, αλλά δεν αρκεί.


Πετρελαϊκοί κολοσσοί κι εταιρείες υλοτομίας θέλουν να καταστρέψουν τον Αμαζόνιο, κι εφόσον οι κυβερνήσεις δεν τους σταματούν, οι αυτόχθονες κοινότητες είναι η τελευταία γραμμή άμυνας. Σταματούν τα αλυσοπρίονα, αποκαλύπτουν διαρροές πετρελαίου και κερδίζουν νέους νόμους για την προστασία του Αμαζονίου.


Κι αυτό τους καθιστά στόχους. Δέχονται απειλές για τη ζωή τους, τους απαγάγουν, τους βασανίζουν, κι όχι μόνο. Επειδή αν εξαφανιστούν αυτοί οι γενναίοι προστάτες, η καταστροφή μπορεί να συνεχίσει ανεμπόδιστη.


Ειδικός έρανος για την ασφάλεια των προστατών του Αμαζονίου


Κι ενώ οι προστάτες του Αμαζονίου βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, η δωρεά σου θα βοηθήσει να χρηματοδοτηθούν επείγουσες μετεγκαταστάσεις ανθρώπων, ιατρική περίθαλψη και 24ωρη παρακολούθηση. Μαζί θα δημιουργήσουμε ένα δίκτυο προστασίας σε 6 χώρες του Αμαζονίου.


Επίσης η δωρεά σου θα βοηθήσει τους αυτόχθονες ηγέτες να συμμετέχουν στη διεθνής σύνοδο κορυφής για τη φύση που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην Κολομβία. Το Avaaz στηρίζει πλήρως μια ομάδα ηγετών, βοηθώντας τους να διαμορφώσουν τους νόμους και τις συνθήκες για τη ζωή στη Γη.


Όσο περισσότερες δωρεές συγκεντρώσουμε από αυτό το email, τόσο περισσότερο μπορούμε να βοηθήσουμε σήμερα.


Η ζωή στον Αμαζόνιο είναι φθηνή. Κοστίζει λιγότερο από 100€ για να βάλεις να σκοτώσουν κάποιον. Αλλά όλες κι όλοι μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο προστασίας για να στηρίξουμε εκατοντάδες αυτόχθονες ηγέτες, οι οποίοι προστατεύουν το πιο πολύτιμο τροπικό δάσος της Γης, απ’ το οποίο εξαρτόμαστε όλες κι όλοι. Στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς:

 Μόλις μιλήσαμε με έναν απ’ τους ηγέτες των Ουαοράνι ο οποίος αυτή τη στιγμή κρύβεται. Προς το παρόν είναι ασφαλής.


Αλλά επειδή οι αυτόχθονες ηγέτες μιλάνε ανοιχτά, συγκεντρώνουν δυναμική και κερδίζουν αγώνες, αυτό τους καθιστά στόχους. Αυτοί που θα βγάλουν εκατομμύρια απ’ τη λεηλασία και τη μόλυνση του τροπικού δάσους τώρα τους βλέπουν ως εμπόδια που πρέπει να βγουν απ’ τη μέση.


Γι’ αυτό κάνουν αυτή την επείγουσα έκκληση. Βασίζονται στη στήριξή μας. Αν συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές μπορούμε:

Να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο προστασίας για τους προστάτες του Αμαζονίου σε 6 χώρες, ώστε οι ηγέτες να μπορούν να μετακινούνται και να προστατεύονται όταν προκύπτουν άμεσες απειλές.

Να παρέχουμε καταφύγια κι εξοπλισμό ασφαλείας, όπως κάμερες CCTV, ασυρμάτους κι ασφαλείς συνδέσεις στο διαδίκτυο, ώστε οι ηγέτες να μπορούν να οργανώνουν τις κοινότητές τους ακόμα κι όταν κρύβονται.

Να βοηθάμε δεκάδες ηγέτες να ταξιδεύουν με ασφάλεια απ’ τον Αμαζόνιο σε συνόδους κορυφής, όπου παίρνονται σημαντικές αποφάσεις για το δάσος. Είναι κάτι που κάνουμε εδώ και 6 χρόνια, γιατί οι φωνές τους αναμφίβολα έχουν αντίκτυπο στις διεθνείς συνθήκες.  

Να παρέχουμε στοχευμένη ανθρωπιστική κι ιατρική βοήθεια για να στηρίξουμε κοινότητες του τροπικού δάσους όπως οι Ουαοράνι, οι Τσάπρα κι οι Σουρουί που κινδυνεύουν από βίαιες επιθέσεις και πυρκαγιές.

Να δώσουμε δυναμική σε εκστρατείες του Avaaz για την προστασία των πιο κρίσιμων οικοσυστημάτων του πλανήτη και την ισορροπία της ζωής στη Γη.

Είναι μια ευκαιρία να στηρίξουμε τους ανθρώπους που ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή για τον Αμαζόνιο. Ας βοηθήσουμε τώρα στην ασφάλεια των αυτοχθόνων ηγετών κι ας δυναμώσουμε τον αγώνα τους για προστασία του τροπικού δάσους. Μια για πάντα.

Το κίνημά μας στηρίζει εδώ και χρόνια τον αγώνα των αυτοχθόνων ηγετών του Αμαζονίου. Μαζί βοηθήσαμε να συμμετέχουν σε διεθνείς συνομιλίες, οργανώσαμε εκπαιδεύσεις σχετικά με τα μέσα ενημέρωσης και την ασφάλεια, βοηθήσαμε ηγέτες να συντονιστούν σ’ όλο το τροπικό δάσος και παρείχαμε ακόμα κι ανθρωπιστική βοήθεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID.

Μας θεωρούν συμμάχους τους. Ας μην τους απογοητεύσουμε.

Με ελπίδα κι ατελείωτη αποφασιστικότητα,

Camille, Mike, Jon, Ana Sofia, Κατερίνα κι η ομάδα του Avaaz





Γιατί είναι σημαντική η στήριξή σου, αυτήν τη στιγμή
  1. Εκατοντάδες ηγέτες του Αμαζονίου δέχονται απειλές για τη ζωή τους αυτήν τη στιγμή. Οι βίαιες επιθέσεις κι οι απαγωγές είναι καθημερινότητα για τους γενναίους προστάτες του τροπικού δάσους. Διακινδυνεύουν τη ζωή τους, αντιστέκονται σε ισχυρές εταιρείες και παράνομες επιχειρήσεις. Οι δωρεές μας μπορούν να βοηθήσουν σε επείγουσες μετακινήσεις και να παρέχουν ασφάλεια, σώζοντας ενδεχομένως ζωές.

  2. Ο Αμαζόνιος βρίσκεται σε σημείο καμπής. Η κλιματική κρίση, η παράνομη υλοτομία κι οι γεωτρήσεις πετρελαίου ωθούν το τροπικό δάσος προς την κατάρρευση. Αν ο Αμαζόνιος καταρρεύσει, οι επιπτώσεις θα γίνουν αισθητές σ’ όλο τον κόσμο. Η στήριξή σου μπορεί να βοηθήσει τους αυτόχθονες ηγέτες να συνεχίσουν το κρίσιμο έργο τους για τη διαφύλαξη του δάσους και την προστασία του μέλλοντος του πλανήτη μας.

  3. Όσο οι αυτόχθονες ηγέτες γίνονται πιο δυνατοί, άλλο τόσο μεγαλώνουν κι οι απειλές που δέχονται. Οι προστάτες των δασών ήδη σταματούν νέες εξορύξεις πετρελαίου στον Αμαζόνιο κι αυτό τους καθιστά στόχους. Αλλά αν όλες κι όλοι μαζί στηρίξουμε με μια μικρή δωρεά, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ασφαλείας για να βοηθήσουμε τους αυτόχθονες ηγέτες να παραμείνουν ασφαλείς, σε 6 χώρες του Αμαζονίου. Ό,τι κάνει το Avaaz χρηματοδοτείται στο 100% από δωρεές ανθρώπων όπως εσύ. 



ΥΓ. Αυτή ίσως να είναι η πρώτη δωρεά που κάνεις στο κίνημά μας. Είμαστε ευγνώμονες! Το Avaaz είναι 100% crowdfunded. Δηλαδή βασίζεται εξολοκλήρου σε διαδικτυακές μικρο-δωρεές μελών του κινήματος, όπως εσύ. Δε δεχόμαστε δωρεές από εταιρείες, κυβερνήσεις, ΜΚΟ και ιδρύματα. Αυτό μας δίνει πλήρη ανεξαρτησία, ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Στήριξε μαζί με 1 εκατομμύριο ανθρώπους απ΄ όλο τον κόσμο που έχουν δωρίσει για να γίνει το Avaaz μια ισχυρή δύναμη υπεράσπισης του καλού στον πλανήτη.


Σημείωση: Για λόγους ασφαλείας, αποφασίσαμε να μην χρησιμοποιήσουμε εικόνες ηγετών που απειλούνται. Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στην Αταλάια ντο Νόρτε, στη Βραζιλία, όπου δολοφονήθηκαν δύο δημοσιογράφοι που είχαν αποκαλύψει παράνομες δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου