Ένα εύκολο, γρήγορο και εντυπωσιακό γλυκό!
Υλικά
5 αυγά
1 κουτί γάλα εβαπορέ (354 ml)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 ml)
3 κ.σ. εσάνς βανίλιας
Για την καραμέλα:
1/3 φλ. ζάχαρη (75 gr)
1 κ.γλ. χυμό λεμονιού (5 ml)
1 1/2 κ.σ. νερό (22 ml)
Οδηγίες μαγειρέματος
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα, το ζαχαρούχο και τις βανίλιες. Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για την καραμέλα παίρνουμε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά και μόλις αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες και να σκουραίνει είναι έτοιμο.
Σε ένα ταψί βάζουμε την φόρμα και γεμίζουμε το ταψί με νερό. Χύνουμε την καραμέλα στην φόρμα και έπειτα το μείγμα με το γάλα.
Ψήνουμε στους 175°C (350°F) για 60 - 65 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Καλή όρεξη και καλή απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου