Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 04, 2024

Τέμπη: Τέλος η κόντρα Καρυστιανού-Πλακιά μετά το «ναι» από το υπουργείο Πολιτισμού για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Τέλος, φαίνεται πως μπαίνει στην κόντρα που έχει ξεσπάσει τις

τελευταίες ημέρες ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.


Ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος θρηνεί τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, δήλωσε ότι κατέβασε ανάρτησή του στο «Χ» για ασφαλιστικά μέτρα κατά των καλλιτεχνών που θα δώσουν το «παρών» στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο.

 «Την ανάρτηση για τα ασφαλιστικά την κατέβασα. Διότι πολλά σχόλια ζήτησαν την συμφιλίωση και το να σταματήσω να ρίχνω και άλλο λάδι στην φωτιά. Πολλά ήταν πολύ συγκινητικά. Οπότε κάπου εδώ τέλος με αυτό το θέμα. Ας αποφασίσουν οι αρμόδιοι πώς να γίνει και αν γίνει».



Έμαθα ότι η εκδήλωση θα γίνει. Δέχομαι την απόφαση των αρμοδίων φορέων που πήραν την τελική απόφαση. Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Τάνια Τσανακλίδου, Φοίβο Δεληβοριά, Κοινοί Θνητοί βάλτε όσο πιο πολύ δύναμη μπορείτε στην φωνή σας να ακουστεί ως τον ουρανό. Κάπου εκεί όταν τραγουδήσεις Θανάση την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ τρία θα εμφανιστούν. Είναι τα παιδιά μας και θα χορεύουν. Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου», ανέφερε ο κ. Πλακιάς μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το υπουργείο πολιτισμού.

Συναυλία για τα Τέμπη: Πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων έδωσε το «πράσινο φως» στο αίτημα του «Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών» για τη χρήση του Παναθηναϊκού Σταδίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συναυλία στη μνήμη των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

Ο σύλλογος προγραμμάτισε τη συγκεκριμένη εκδήλωση με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του νομικού τους αγώνα στο εξωτερικό. Παράλληλα, το εισιτήριο των 15 ευρώ προκάλεσε αντιδράσεις από 26 οικογένειες θυμάτων, οι οποίες εξέφρασαν την αντίθεσή τους.

Τέμπη: «Είμαστε μία γροθιά και θα καταφέρουμε τα πάντα» – Να μονιάσουν οι οικογένειες των θυμάτων ζητά η μητέρα της Κλαούντια

Η Άλμα Λάτα, η μητέρα της Κλαούντια, που σκοτώθηκε στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, συγκλονίζει για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη συναυλία για τα θύματα των Τεμπών στο Καλλιμάρμαρο.

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο σύλλογος συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, διοργανώνει μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στις ψυχές της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

«Πόσο θα ήθελα σήμερα να σας ανακοινώσω πως οι δολοφόνοι της κόρης μου είναι μέσα στη φυλακή. Μόνο αυτό με νοιάζει που δεν είναι φυλακή και είναι έξω. Τα Τέμπη δεν έχουν χρώμα, το χρώμα της καρδιάς μου, και όλων των μαμάδων που έχασαν τα παιδιά τους, είναι μαύρο. Ξέρει η κ. Καρυστιανού… Μαρία μου, σε παρακαλώ να χαμηλώσουμε τους τόνους, ξέρω πως πονάς πολύ όπως εγώ. Ξέρω πόσο πονάει ο Πλακιάς. Ξέρεις πως ό,τι γίνεται είναι καλοπροαίρετο και από εμάς και από τον κ. Πλακιά. Σε παρακαλώ Μαρία μου, τα παιδιά μας κάνουν παρέα εκεί πάνω. Κάνουν παρέα στον ουρανό. Σήκωσε τα μάτια ψηλά και δες ότι τα παιδιά είναι στεναχωρημένα αυτές τις ημέρες. Δεν είναι περήφανα που μαλώνουν οι μανούλες τους. Είμαστε μία γροθιά και θα καταφέρουμε τα πάντα» ανέφερε η Άλμα Λάτα, η μητέρα της Κλαούντια, η οποία ήταν ένα από τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, μιλώντας στο Livenews.

«Εμείς θα τους βάλουμε όλους φυλακή, όσους έκαψαν τα παιδιά μας. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Κανείς δεν πρέπει να κυκλοφορεί με αυτά τα τρένα. Αυτό θα έπρεπε να είναι το θέμα της ημέρας και όχι να μαλώνουμε μεταξύ μας. Είμαστε μία οικογένεια, μία γροθιά. Τα οικονομικά θα τα καταφέρουμε, αλλά μόνο να μπουν φυλακή οι δολοφόνοι. Εγώ ζω στη Λάρισα και περνάω από το σπίτι του σταθμάρχη, που κάθεται βλέπει τηλεόραση και πίνει καφέ. Εγώ έχω χάσει το παιδί μου, πώς αισθάνομαι; Αυτά να μας απασχολούν. Μαρία μου, έλα να χαμηλώσουμε τους τόνους. Είμαστε μία οικογένεια και δεν θα μας χωρίσει κανείς. Έχασα την κόρη μου και θέλω τη δικαίωση. Μόνο αυτό με ενδιαφέρει» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου