Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 09, 2024

Σέργιος Γκάκας και Μιχάλης Κόσσυβας>Έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή και οι δύο αντιδήμαρχοι Χαλανδρίου εντός ωρών!

Εν μέσω παταγώδους σιωπής ακόμη και των Κουτσούμπα-Πολάκη

mRNA θρίλερ συγκλονίζει τις δημοτική αρχή του Χαλανδρίου!




Έφυγαν ξαφνικά, εν μέσω παταγώδους σιωπής ακόμη και των Κουτσούμπα-Πολάκη, δύο αντιδήμαρχοι εντός ολίγων ωρών.

Οι Σέργιος Γκάκας και Μιχάλης Κόσσυβας.


Συγκλονισμένος ο δήμαρχος Χαλανδρίου Ρούσσος αποχαιρετά τους συναδέλφους τους ενώ διάχυτη είναι η αγωνία των πολιτών κάθε φορά που χτυπάει η καμπάνα.

-Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;


Το πιο πιθανό είναι οι δύο εξαίρετοι αντιδήμαρχοι να έχουν υπάρξει θαμώνες του εντυπωσιακού Εμβολιαστικού Κέντρου Προμηθέας το οποίο εξελίσσεται σε Μινώταυρος.

Ομιλούμε για το εμβολιαστικό κέντρο (όπως και τα υπόλοιπα) το οποίο υποτίθεται ότι διατηρούσε τα εμβόλια των Bourla-Ursula-Klaus στους -70 βαθμούς!

Θα ξεκινήσουμε από τον θάνατο του 67χρονου πρώην αντιδημάρχου Πολιτισμού Χαλανδρίου Σέργιου Γκάκα_σύμφωνα με τον ιστότοπο της Αυγής.


Ο Σέργιος Γκάκας λοιπόν ήταν ιδρυτικό μέλος του θιάσου των «Άστεγων», του πειρατικού ραδιοσταθμού «Κοκκινοσκουφίτσα στα FM» και της «Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου»

Σε σοκ βρίσκεται η πόλη του Χαλανδρίου μετά την ανακοίνωση του θανάτου ενός από τους δημιουργικούς ανθρώπους της. Ο Σέργιος Γκάκας ήταν σκηνοθέτης, συγγραφέας και αντιδήμαρχος Πολιτισμού της πόλης.

Ένας φωτεινός άνθρωπος της ακάματης προσφοράς. Απόλυτα αφοσιωμένος στο αγαπημένο του Χαλάνδρι το οποίο και υπηρέτησε από τη θέση του αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου από το 2014 – 2023.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος τον αποχαιρέτησε με ανάρτησή του: «Ο Σέργιος μας δεν ζει πια. Δραπέτευσε άξαφνα χθες το απόγευμα. Δεν υπάρχουν λόγια να πούμε την συντριβή μας».

Το τραγικό γεγονός έκανε γνωστό η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και σύντροφός του Χριστίνα Μαχαίρα.

Ο Σέργιος Γκάκας είχε βραβευθεί στις 7 Σεπτεμβρίου για την προσφορά του για την «πολιτιστική ανατροπή» που έφερε στο Χαλάνδρι από τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Ρίζες.

Ο Σέργιος Γκάκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 και από τότε ζούσε στο Χαλάνδρι. Σπούδασε Θέατρο στο Πανεπιστήμιο PARIS VIII. Από το 1979 εργαζόταν ως σκηνοθέτης και είχε σκηνοθετήσει δεκάδες θεατρικά έργα.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Χαλανδρίου «Κώστας Βάρναλης» και έφορος στο πρώτο Δ.Σ. του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου. Ήταν ιδρυτικό μέλος του θιάσου των «Άστεγων», του πειρατικού ραδιοσταθμού «Κοκκινοσκουφίτσα στα FM» και της «Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου».

Για αρκετά χρόνια είχε εργαστεί ως παραγωγός στο Πρώτο και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Είχε γράψει τα μυθιστορήματα «Κάσκο» και «Στάχτες» (εκδ. Καστανιώτη) που έχουν μεταφραστεί και κυκλοφήσει στη Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία και τις ΗΠΑ. Επίσης είχε γράψει 4 θεατρικά έργα για παιδιά, καθώς και δεκάδες διηγήματα. Ήταν ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Από το 2014 έως 2023 ήταν αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου.


Λίγες ώρες μετά έφυγε από τη ζωή και ο πρώην αντιδήμαρχος Μιχάλης Κόσσυβας

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Σέργιου Γκάκα, το Χαλάνδρι καταγράφει άλλη μια απώλεια. Ο πρώην αντιδήμαρχος και ενεργός πολίτης της τοπικής κοινωνίας Μιχάλης Κόσσυβας «έφυγε» από τη ζωή, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024-σύμφωνα με την εφημερίδα Αμαρυσία.

Το μήνυμα της Κρίστης Αγαπητού

Το γεγονός γνωστοποίησε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» Κρίστη Αγαπητού.

Σε δήλωσή της, ανέφερε:

«Οι κακές ειδήσεις συνεχίζονται. Πριν προλάβουμε να αποχαιρετήσουμε τον Σέργιο Γκάκα, σαν κεραυνός έπεσε στο Χαλάνδρι η απώλεια του δικού μας, του φίλου μας, του συνεργάτη μας Μιχάλη Κόσσυβα. Όσα και να πούμε για τον Μιχάλη θα είναι πολύ λίγα και αυτές οι πρώτες ώρες είναι πολύ δύσκολες για όλους μας. Εμείς που τον ζήσαμε, εμείς που για χρόνια καθίσαμε μαζί του στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε ως διοίκηση, είτε ως αντιπολίτευση, νιώθουμε ήδη φτωχότεροι.



Προσωπικότητα πληθωρική, είχε πάντα μια συμβουλή για τον καθένα μας, βράχος και οδοστρωτήρας στα δύσκολα, διεκδικούσε σταθερά το παραπάνω, το καλύτερο. Κατατάσσεται στις μεγάλες απουσίες της πόλης σε αυτό το πολύ κακό 2024.

Ο συνδυασμός μας, ο συνδυασμός του, Αγαπάμε το Χαλάνδρι τον αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη και θετικές σκέψεις για αυτά που πρόσφερε και αυτά που άφησε πίσω του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους δικούς του ανθρώπους».

Συλλυπητήρια του Δήμου

Λίγη ώρα αργότερα, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασαν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πρώην αντιδημάρχου. Ο Μιχάλης Κόσσυβας διέτρεξε μια μακρά πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από το 2002, οπότε εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.

Διετέλεσε αντιδήμαρχος περιβάλλοντος την περίοδο 2005 – 2006 αλλά και το 2010 επί θητείας Γιώργου Κουράση. Την περίοδο 2013 – 2014 άσκησε καθήκοντα αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης ενώ από το 2017 έως το 2019 υπήρξε αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πέραν από τη θητεία του στις διοικήσεις του Δήμου, διετέλεσε επίσης Αρχηγός Συστήματος Προσκόπων, πρόεδρος Συλλόγων Γονέων αλλά και προεδρεύων του 4ου Παιδικού Σταθμού. Ο Μιχάλης Κόσσυβας γεννήθηκε στην Τρίπολη και έζησε στο Χαλάνδρι επί 60 χρόνια.

Εργάστηκε στον ΟΤΕ και διετέλεσε συνδικαλιστής και μέλος του Προεδρείου της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνικών ΟΤΕ (ΠΕΤ – ΟΤΕ). Επίσης, υπήρξε μέλος στο Δ Σ. του Οργανισμού Παραθεριστικών Κέντρων ΟΤΕ (ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ).

Το «αντίο» του Κώστα Αγγελή

Ο αιρετός της παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» και πρώην αντιδήμαρχος σημείωσε από την πλευρά του:

«Τους ανθρώπους σου τους τιμάς εν ζωή… Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου έφυγε από τη ζωή ο φίλος μας, ο συνάδελφος, ο συνεργάτης μας Μιχάλης Κόσσυβας. Υπηρέτησε 21 χρόνια τον Δήμο μας, με την ψήφο των συνδημοτών του και στρατευμένος πάντα στην πρώτη γραμμή. Στις 29.1.2023, και σε χρόνο πρότερο των Δημοτικών εκλογών, τιμήσαμε τον Μιχάλη μαζί με τους απερχόμενους Δημοτικούς Συμβούλους, τον Δήμαρχο Γιώργος Κουράσης και την Ελένη Νιώτη. Παραδίδοντας την τιμητική πλακέτα στην κόρη του, οι λίγες λέξεις που ειπώθηκαν τότε αποτελούν ίσως το καλύτερο αντίο σήμερα.

«Για τον Μιχάλη Κόσσυβα τέλος, η σκέψη μας είναι πάντα δίπλα του στον δύσκολο αγώνα που δίνει τους τελευταίους μήνες. Έναν Νέστορα του Δημοτικού συμβουλίου, επιτυχημένο, από όπου κι αν πέρασε, που αποτελούσε σημείο αναφοράς της παράταξής μας. Κυματοθραύστη κάθε φορά που προέκυπτε κάποιο θέμα με Δημότες, Εργαζόμενους ή και Αιρετούς, υπερασπιζόμενος τον Δήμαρχο και τις επιλογές του. Με το χιούμορ του αφόπλιζε τους «απέναντι» και αποφόρτιζε τις στιγμές εντάσεων που βιώναμε είτε ως Διοίκηση, είτε ως Αντιπολίτευση».

Σε προσωπικό επίπεδο αυτά που θα μπορούσα να πω δεν απέχουν πολύ από τα παραπάνω, καθώς αυτός ήταν ο Μιχάλης… Θα μου λείψουν όμως το … Καλημέρα Ντίνο, με εκείνο το αδιόρατο χαμόγελο, οι πολλές πρωινές συζητήσεις και αναλύσεις μας, οι διεργασίες που πάντα ήθελε να μετέχει εντός και εκτός Δήμου, εντός και εκτός Δημοτικής παράταξης, εντός και εκτός κομματικού μηχανισμού, το αστείρευτο πάθος του για να «πάμε ένα βήμα πιο μπροστά», όπως έλεγε και βέβαια τα απαραίτητα χαιρετίσματα στη Βικτωρία κάθε, μα κάθε φορά που μιλούσαμε…
Θερμά συλλυπητήρια σε όσους σε αγάπησαν και σε όσους σε τίμησαν… Θερμά συλλυπητήρια στα κορίτσια σου και στα εγγόνια σου, στους δικούς σου…
Καλό σου ταξίδι Μιχάλη…»

Ποιος ήταν

Ο Μιχάλης Κόσσυβας γεννήθηκε στην Τρίπολη, από Μεσσήνιους γονείς. Κατοικούσε 60 χρόνια στο Χαλάνδρι και απέκτησε δύο κόρες. Εργάστηκε στον ΟΤΕ και διετέλεσε συνδικαλιστής και μέλος του προεδρείου της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνικών ΟΤΕ (ΠΕΤ – ΟΤΕ). Επίσης συμμετείχε στο Δ.Σ. του Οργανισμού Παραθεριστικών Κέντρων ΟΤΕ (ΟΠΑΚΕ – ΟΤΕ). Στο Χαλάνδρι διετέλεσε αρχηγός Συστήματος Προσκόπων και πρόεδρος Συλλόγων Γονέων κατά σειρά του 5ου Δημοτικού, του 4ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Χαλανδρίου, αφήνοντας αξιόλογο έργο. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου το 2002, με τον Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο και από τότε υπηρέτησε σε θέσεις ευθύνης τον Δήμο του.

2003 – 2004, προεδρεύων 4ου Παιδικού Σταθμού.
2005 – 2006, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος.
2008 – 2009, πρόεδρος Φιλαρμονικής.
2010, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος.
Με δήμαρχο τον Γιώργο Κουράση: 2013 – 2014, αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης.
Από το 2017 ως το 2019 διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου