Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 10, 2024

Ανακαλύφθηκε τυχαία αρχαία παμπ κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών έργων

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τυχαία μια αρχαία παμπ στο  σημείο που υλοποιείται ένα έργο πολλών εκατομμυρίων λιρών, στο Ντόβερ της Βρετανίας.

Μία επταμελής ομάδα από την αρχαιολογική υπηρεσία του Canterbury, ανακάλυψε μια τάφρο με κανάτες, εκατοντάδες σωλήνες από πηλό και γερμανικά μπουκάλια κρασιού. Η ομάδα, από τον Απρίλιο, έκανε ανασκαφές στο άλλοτε νυχτερινό κλαμπ, πριν την εξέλιξή του σε ένα νέο, δημιουργικό και ψηφιακό κέντρο.

Συμπληρώνουν ότι, οι πρόσφατες ανακαλύψεις μιας συλλογής θησαυρών που είχαν βρεθεί προγενέστερα κοντά στο σημείο, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται μια βάρκα της Εποχής του Χαλκού, που ανακαλύφθηκε το 1992 και o στροφέας μιας ατράκτου του Μεσαίωνα, θα φυλαχθούν στο μουσείο του Ντόβερ.

Το κτίριο στο  Dover Beacon αναμένεται, μέσα σε 18 μήνες, να ανοίξει τις πόρτες του, σύμφωνα με το συμβούλιο. H Lane Ross, από την αρχαιολογική υπηρεσία του Canterbury, επικεφαλής της ανασκαφής στο σημείο, δήλωσε: «Μία τάφρος περιείχε πολλά απορρίμματα, μεταξύ των οποίων και σωλήνες από πηλό».

«Πιστεύουμε ότι επειδή σχετιζόταν με το κάπνισμα και το ποτό, πολλά από τα σκεύη που μεταφέρθηκαν από τη Γερμανία και περιείχαν κρασί, οπότε ίσως ήταν η πίσω αυλή ενός δημόσιου καταστήματος που είχε πρόσοψη στην οδό Bench», ανέφερε η Lane Ross.

Το έργο που έφερε στο φως τα ευρήματα

Το έργο Dover Beacon έλαβε 3.2 εκατομμύρια λίρες από το κυβερνητικό πρόγραμμα Future High Street Fund και 18.1 εκατομμύρια λίρες από τη Levelling Up. Θα στεγάζει χώρους εκπαίδευσης καθώς και για νέες επιχειρήσεις, καθώς  και ένα επιχειρηματικό κέντρο. 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο του Ντόβερ ελπίζει ότι θα επιφέρει οικονομικό όφελος αξίας 90 εκατομμυρίων λιρών στην περιοχή. Ο Jamie Pout, αναπληρωτής επικεφαλής του συμβουλίου, είπε ότι ήταν ενθουσιασμένος με τις ανακαλύψεις στην τοποθεσία.

«Θα ήταν πολύ σημαντικό αν έβρισκα κι άλλη βάρκα της Εποχής του Χαλκού. Έτσι δεν είναι;» είπε ο Jamie Pout. Και συνέχισε: «Το να σκέφτεσαι κάποια πραγματικά ιστορικά πράγματα που συνέβαιναν ακριβώς εδώ είναι πολύ ιδιαίτερο, αλλά θα θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι αρκετά ελκυστικό και εμβληματικό το συντομότερο δυνατό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου