Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Τέμπη: Αφιέρωμα στο Καλλιμάρμαρο – To live streaming της εκδήλω

Τέμπη: Αφιέρωμα στο Καλλιμάρμαρο – To live streaming της εκδήλω
Τέμπη: Αφιέρωμα στο Καλλιμάρμαρο – To live streaming της εκδήλω

Οκτωβρίου 11, 2024

Θρίλερ με την μοίρα του πανίσχυρου Ιρανού στρατηγός Καανί – Είναι ο διπλός πράκτορας στην δολοφονία Νασράλα

Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται το τελευταίο 24ωρο για την μοίρα και την ακριβή τοποθεσία του Ιρανού στρατηγού Ισμαήλ Καανί, ο οποίος ηγείται της επίλεκτης Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης.

Τα ίχνη του ο Ισμαήλ Καανί είχαν χαθεί αφού φέρεται να βρισκόταν μαζί με τον φημολογούμενο διάδοχο του Χασάν Νασράλα στην Χεζμπολάχ, τον Χασέμ Σαφιεντίν στην Βηρυτό κατά την διάρκεια ισραηλινού βομβαρδισμού.


 Σύμφωνα με αραβικά δίκτυα, όπως το Sky News Arabia, ο Ισμαήλ Καανί είναι ζωντανός, βρίσκεται στο Ιράν και είναι στο επίκεντρο της έρευνας των ιρανικών αρχών για τις «διαρροές» πληροφοριών στους Ισραηλινούς σχετικά με την Χεζμπολάχ.

Τα ίδια δημοσιεύματα επικαλούνται πηγές από την Βηρυτό, την Βαγδάτη και την Τεχεράνη που αναφέρουν ότι ο Καανί και η ομάδα του βρίσκονται στην απομόνωση και εξετάζονται από τις αρχές για τις σχέσεις τους με το Ισραήλ. Μάλιστα το Sky News αποκάλυψε ότι ο στρατηγός υπέστη έμφραγμα κατά την διάρκεια των ανακρίσεων.

Από την δολοφονία Νασράλα και έπειτα η Τεχεράνη ψάχνει στις τάξεις της τους συνεργάτες των Ισραηλινών. Έχει αναφερθεί ότι ο άνθρωπος που πληροφόρησε τους Ισραηλινούς για την τοποθεσία όπου θα βρισκόταν ο Νασράλα ήταν Ιρανός. Για να διαθέτει την πληροφορία για την τοποθεσία του Νασράλα σίγουρα ήταν στο στενό κύκλο έμπιστων της Τεχεράνης και με υψηλό βαθμό.

Γι’ αυτό οι υποψήφιες της Τεχεράνης έχουν πέσει σε όσα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης ταξιδεύουν συχνά ή μένουν στο εξωτερικό ή έχουν συγγενείς εκτός Ιράν. Ο στρατηγός Καανί και η ομάδα του είναι υπεύθυνοι για την Δύναμη Κουντς η οποία βρίσκεται συνεχώς στο εξωτερικό για να συντονίσει τις δυνάμεις του Άξονα της Αντίστασης σε Υεμένη, Συρία, Λίβανο και Ιράκ.

Πηγές από την Χεζμπολάχ επιμένουν ότι η προδοσία ήρθε 100% από Ιρανό αξιωματούχο. Μάλιστα έχει αναφερθεί ότι υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ιράν είχε κινήσει υποψίες αφού ρωτούσε επίμονα για το πού θα βρίσκεται ο Χασάν Νασράλα.

Ωστόσο άλλες πηγές επιμένουν ότι ο Ισμαήλ Καανί παραμένει στην Βηρυττό και δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που το Ισραήλ σκότωσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ.
Μία άλλη εκδοχή που δίνουν δημοσιεύματα είναι ότι ο Καανί έφτασε στην Βηρυτό δύο μέρες μετά την δολοφονία Νασράλα προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.

Μετά τον βομβαρδισμό της τοποθεσίας όπου βρισκόταν ο Χασέμ Σαφιεντίν ο στρατηγός φέρεται να μην έχει επικοινωνήσει με κανένα, σύμφωνα με άλλες πηγές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου