Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 23, 2024

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Θα καταδιώξουμε τους υποστηρικτές του Γκιουλέν όπου κι αν βρίσκονται

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε δριμύτατες

δηλώσεις μετά την είδηση του θανάτου του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, απειλώντας με παγκόσμια καταδίωξη των υποστηρικτών του.


Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, ενώπιον κορυφαίων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ), ο Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτοί οι προδότες ξέφυγαν από τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, χάρη στην προστασία που τους παρείχαν οι ξένες δυνάμεις. Έφυγαν πριν λογοδοτήσουν για το αίμα των μαρτύρων. Όμως, κανείς τους δεν θα γλιτώσει από τη θεία δίκη».

 Συνεχίζοντας σε αυστηρό τόνο, ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε πως «ως κράτος, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να εξαφανίσουμε εντελώς το δίκτυο της FETΟ. Όπου κι αν κρύβονται αυτοί οι υποστηρικτές του Γκιουλέν, θα τους κυνηγήσουμε αδιάκοπα».

Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν, ο οποίος πέθανε στην εξορία στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, ως τον εγκέφαλο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του 2016. Για χρόνια, θεωρείτο από την τουρκική κυβέρνηση ως το «μακρύ χέρι» της Ουάσινγκτον, εμπλεκόμενος σε σχέδια που είχαν στόχο την αλλαγή του πολιτικού συστήματος της χώρας. Ο Γκιουλέν ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1999, όταν κατέφυγε εκεί λόγω εξορίας. Αν και η Τουρκία είχε επανειλημμένως ζητήσει την έκδοσή του, το αίτημά της δεν ικανοποιήθηκε ποτέ από τις αμερικανικές αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου