Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 18, 2024

ΠΑΡΑ ΤΗ δολοφονία Σινουάρ! "Ο ΠΟΛΕΜΟΣ συνεχίζεται" επιμένει ο Νετανιάχου...

 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Πέμπτη ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ προσφέρει την ευκαιρία για ειρήνη στη Μέση Ανατολή, αλλά προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στη Γάζα δεν έχει τελειώσει και το Ισραήλ θα συνεχίσει μέχρι να επιστραφούν οι όμηροι του.
Όπως είπε, όποιο μέλος της Χαμάς παραδώσει τα όπλα και επιστρέψει ομήρους, θα του επιτραπεί να φύγει από τη Γάζα ζωντανό, προσθέτοντας ότι μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη η οργάνωσή τους δεν θα είναι σε θέση να ελέγχει πια τον παλαιστινιακό θύλακα.
«Σήμερα εκδικηθήκαμε. Σήμερα το κακό έχει δεχθεί ένα πλήγμα, αλλά το έργο μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί», είπε ο Νετανιάχου σε μαγνητοσκοπημένη δήλωση.
«Στις αγαπημένες οικογένειες ομήρων, λέω: αυτή είναι μια σημαντική στιγμή στον πόλεμο. Θα συνεχίσουμε με πλήρη ισχύ μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι όλοι οι αγαπημένοι σας, οι αγαπημένοι μας».
Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Γάζας, ο Νετανιάχου τους είπε ότι «ο Σινουάρ κατέστρεψε τη ζωή σας». Επανέλαβε ότι η Χαμάς δεν θα κυβερνά τη Γάζα στο μέλλον και είπε «αυτή είναι μια ευκαιρία για τον λαό της να απελευθερωθεί από την τυραννία της».
«Στη Γάζα, τη Βηρυτό και τη Μέση Ανατολή, το φως επικρατεί του σκότους», συνέχισε, λέγοντας ότι η περιοχή αυτή έχει τώρα την ευκαιρία να σταματήσει τον «άξονα του κακού» και να φέρει ειρήνη και ευημερία.
Τι προηγήθηκε
Το διάγγελμα Νετανιάχου ήρθε λίγη ώρα αφότου έγινε η επίσημη επιβεβαίωση του θανάτου του ηγέτη της Χαμάς από το Ισραήλ, δια στόματος του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Ισραηλινός στρατός. Οι Ισραηλινοί ενημέρωσαν και τους Αμερικανούς αξιωματούχους για τον θάνατο του Σινουάρ, αλλά και δεκάδες ομολόγους του ανά τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου