Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 03, 2024

Η Μελάνια Τραμπ φέρνει τα πάνω – κάτω λίγο πριν τις εκλογές – Δηλώνει «υπέρ» των αμβλώσεων στα απομνημονεύματά της

Την αντίθεση της με την στάση του Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα των αμβλώσεων εκφράζει στα απομνημονεύματά της η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ.

Η πρώην Πρώτη Κυρία στα απομνημονεύματά της που αναμένεται να κυκλοφορήσουν την ερχόμενη Τρίτη επισημαίνει ότι είναι υπέρ των αμβλώσεων και μάλιστα είναι μια θέση την οποία είχε, όπως λέει, σε όλη της τη ζωή και την οποία υποστηρίζει έντονα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να εγγυηθούμε ότι οι γυναίκες έχουν αυτονομία στο να αποφασίζουν την προτίμησή τους να κάνουν παιδιά, με βάση τις δικές τους πεποιθήσεις, απαλλαγμένες από οποιαδήποτε παρέμβαση ή πίεση από την κυβέρνηση», γράφει η πρώην πρώτη κυρία.


 «Γιατί κάποιος άλλος εκτός από την ίδια τη γυναίκα να έχει τη δύναμη να καθορίσει τι κάνει με το σώμα της; Το θεμελιώδες δικαίωμα της ατομικής ελευθερίας μιας γυναίκας, στη ζωή της, της δίνει την εξουσία να τερματίσει την εγκυμοσύνη της, αν το επιθυμεί», συνεχίζει.


«Ο περιορισμός του δικαιώματος μιας γυναίκας να επιλέξει εάν θα τερματίσει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι το ίδιο με το να αρνηθείς τον έλεγχο του σώματός της», λέει. «Έχω αυτή την πεποίθηση και την κουβαλάω σε όλη μου την ενήλικη ζωή».


Λίγο πριν τις εκλογές

Αυτή η συγκλονιστική παραδοχή έρχεται μόλις ένα μήνα πριν ο σύζυγός της παλέψει στις προεδρικές εκλογές με τη Δημοκρατική υποψήφια Κάμαλα Χάρις, με τα δικαιώματα της άμβλωσης να είναι ένα από τα πιο καθοριστικά ζητήματα μεταξύ των ψηφοφόρων.

Η Χάρις έχει αυτοπροσδιοριστεί ως η υποψήφια «υπέρ της επιλογής», ενώ ο Τραμπ αγωνίστηκε να βρει μια σαφή θέση για το θέμα.


Βεβαίως, ήταν στην ευχάριστη θέση να λάβει τα εύσημα που βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του Roe v. Wade, της απόφασης – ορόσημο του Ανωτάτου Δικαστηρίου του 1973 που έδωσε ομοσπονδιακά στις γυναίκες το δικαίωμα σε άμβλωση.


Ως πρόεδρος, ο Τραμπ διόρισε τρεις από τους συντηρητικούς δικαστές που ψήφισαν το 2022 για την ανατροπή του Ρο.


Είπε ότι «δεν έχει μετανιώσει» για τους διορισμούς αυτούς.


Από την άλλη, πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν τον Ντόναλντ Τραμπ να είναι έτοιμος να αναθεωρήσει κάποια σημεία της θέσης του σχετικά με τις αμβλώσεις, βλέποντας από τη μια τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε ολόκληρη την χώρα αναφορικά με την θέσπιση μειωμένου ορίου για να απαγορευτεί η διακοπή της κύησης, αλλά και το ότι προεκλογικά η θέση αυτή βλάπτει τις προσδοκίες που έχει αναφορικά με την στήριξη των γυναικών – ψηφοφόρων.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου