Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 25, 2024

ΟΡΓΗ για τις διαδοχικές βλάβες και τον ακραίο συνωστισμό στο μετρό Συντάγματος...

 

Διευκρινίσεις για το χάος που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, με εικόνες ακραίου συνωστισμού στις αποβάθρες, αναγκάστηκε να δώσει η ΣΤΑΣΥ, αφού οι εικόνες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου με οργισμένες αντιδράσεις πολιτών.
Από τη ΣΤΑ.ΣΥ διευκρινίζεται, πως «ο συνωστισμός που προκλήθηκε το πρωί στον σταθμό του Μετρό Σύνταγμα, οφείλεται σε τεχνική βλάβη που παρουσιάστηκε σε 2 διαδοχικούς συρμούς, που κινούνταν εκείνη την ώρα από τον Πειραιά προς τη Δουκίσσης Πλακέντιας. Ο πρώτος συρμός χρειάστηκε να εκκενωθεί, ενώ ο δεύτερος, που παρουσίασε βλάβη σε θύρες, συνέχισε το δρομολόγιό του μετά την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.
Τα παραπάνω περιστατικά προκάλεσαν καθυστέρηση στα δρομολόγια μεταξύ 08:21 και 08:36 για τους επιβάτες που βρέθηκαν στις αποβάθρες των σταθμών της Γραμμής 3, με κατεύθυνση τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Τα δρομολόγια εκτελούνταν κανονικά στις υπόλοιπες κατευθύνσεις.
Η κίνηση των συρμών μετά τις 08:36 διεξαγόταν προσωρινά κάθε 1μιση λεπτό, με αποτέλεσμα την εξομάλυνση της κυκλοφορίας».
Ακόμα και αυτές οι εξηγήσεις πάντως της ΣΤΑΣΥ προκαλούν ερωτήματα, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά παρουσιάστηκαν βλάβες σε δύο διαδοχικά τρένα και μάλιστα σε ώρα αιχμής, σε μια συγκυρία που πληθαίνουν τα ερωτήματα για κενά ασφαλείας μετά το σοβαρό περιστατικό στη Δουκίσσης Πλακεντίας στις 9 Οκτωβρίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου