Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 18, 2024

Bryan Johnson: Αφαίρεσε όλο το πλάσμα από το σώμα του – «Υγρό χρυσάφι» το χαρακτήρισε

Αν αυτό που μετράει είναι το εσωτερικό, τότε ο Bryan Johnson θεωρεί τον εαυτό του τέλειο δείγμα.


Ο 47χρονος μεγιστάνας της τεχνολογίας ισχυρίστηκε ότι έχει αφαιρέσει όλες τις τοξίνες από το πλάσμα του – ακόμα και χωρίς τη χρήση του “αγοριού αίματός” του – δηλώνοντας ότι το πλάσμα του είναι «υγρό χρυσάφι».



Ο Johnson, ο οποίος έχει γίνει διάσημος για την πολυεκατομμυριούχα αποστολή του να αντιστρέψει την ηλικία του, πρόσφατα υπεβλήθη σε πλήρη ανταλλαγή πλάσματος (TPE), σε μια προσπάθεια να αφαιρέσει τους «μη φυσικούς ρύπους» από το σώμα του.

Κατά την ανταλλαγή, όλο το πλάσμα του αφαιρέθηκε και αντικαταστάθηκε με αλβουμίνη, η οποία είναι η κυριότερη κυκλοφορούσα πρωτεΐνη που βρίσκεται στο πλάσμα.

«Οι στόχοι της θεραπείας είναι η αφαίρεση των τοξινών από το σώμα μου», έγραψε ο επιχειρηματίας από την Καλιφόρνια σε ανάρτησή του στο X.

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), η ανταλλαγή πλάσματος (TPE) είναι μια διαδικασία κατά την οποία το αίμα του ασθενούς περνάει από μια μηχανή αφαίρεσης, το φιλτραρισμένο πλάσμα αφαιρείται και απορρίπτεται, ενώ τα ερυθρά αιμοσφαίρια επανεισάγονται στον ασθενή μαζί με υποκατάστατα υγρά, όπως πλάσμα ή αλβουμίνη.

Ο Johnson, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση όταν πέρυσι αντάλλαξε αίμα με τον έφηβο γιο του και τον ηλικιωμένο πατέρα του, ισχυρίζεται ότι «τα στοιχεία είναι εμφανή».

«Άλλοι χρησιμοποιούν το TPE για αυτοάνοσες διαταραχές, αιματολογικές διαταραχές, νευρολογικές παθήσεις, επιπλοκές σχετικές με μεταμοσχεύσεις και αντικατάσταση των ελλιπών συστατικών του πλάσματος», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον εκατομμυριούχο, ο χειριστής του TPE του είπε ότι το πλάσμα του είναι το «καθαρότερο» που έχει δει ποτέ.

«Όπως κάνουμε συνήθως, ολοκληρώσαμε μια σειρά από βασικές μετρήσεις πριν από αυτή τη θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων των τοξινών, αλλά και άλλων πραγμάτων, όπως η ταχύτητα γήρανσης, οι ηλικίες των οργάνων, τα μικροπλαστικά και πολλοί άλλοι βιοδείκτες. Θα κάνω συνολικά έξι θεραπείες», μοιράστηκε.

«Ο χειριστής, ο οποίος κάνει TPE για εννέα χρόνια, είπε ότι το πλάσμα μου είναι το καθαρότερο που έχει δει ποτέ. Με διαφορά. Δεν μπορούσε να το ξεπεράσει», καυχήθηκε.

Μετά την ανταλλαγή πλάσματος – η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες – δήλωσε ότι ο χειριστής «δεν μπορούσε να πείσει τον εαυτό του να πετάξει το πλάσμα».

«Φανταζόταν όλο το καλό που θα μπορούσε να κάνει στον κόσμο. Στο πρόσωπο των ανθρώπων ως θεραπεία PRP. Στο σώμα τους, αναζωογονώντας τα όργανα», ανέφερε.

Ο Johnson στη συνέχεια είπε ότι «πιθανώς» υπάρχει μια οδός για να δημοπρατήσει ή να δωρίσει το πλάσμα του στην επόμενη θεραπεία, αποκαλώντας το «υγρό χρυσάφι». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη διαβόητη ανταλλαγή αίματος, ισχυριζόμενος ότι όταν ο πατέρας του έλαβε 1 λίτρο από το πλάσμα του, η ταχύτητα γήρανσης του πατέρα του μειώθηκε κατά 25 χρόνια και παρέμεινε έτσι για έξι μήνες.

«Δεν γνωρίζουμε αν αυτό οφείλεται στο “σούπερ” πλάσμα μου ή στην αφαίρεση του δικού του πλάσματος, αλλά τα αποτελέσματα είναι ενδιαφέροντα παρ’ όλα αυτά», σημείωσε.

Σε σχόλια στην ανάρτησή του, ο Johnson έγραψε ότι οι ανταλλαγές πλάσματος μπορούν να αφαιρέσουν «μη φυσικούς ρύπους που το σώμα μας, συμπεριλαμβανομένου του ήπατος, των νεφρών και του ανοσοποιητικού συστήματος, δεν είναι σε θέση να αφαιρέσει, όπως τα μικροπλαστικά και άλλοι παρόμοιοι εμμένοντες οργανικοί ρύποι (POPs)».

Σύμφωνα με τον Δρ. Mena Mirhom, Επίκουρο Καθηγητή Κλινικής Ψυχιατρικής στο Columbia University Medical Center, η αναζήτηση εναλλακτικών ιατρικών τάσεων θα μπορούσε να υποδηλώνει ένα διαφορετικό πρόβλημα.

«Όταν βρίσκουμε τον εαυτό μας να κυνηγάει μια πειραματική ιατρική τάση που δεν έχει επιστημονική απόδειξη, μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε παύση και να εξετάσουμε τους κινδύνους και τα οφέλη, καθώς και αν υπάρχει κάποιο υποκείμενο ζήτημα που καλύπτουμε, όπως η δυσμορφική διαταραχή του σώματος», εξήγησε στη DailyMail.com.

«Ιατρικά, δεν συνιστάται σε ήδη υγιή άτομα», συνέχισε. «Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν σίγουρα κίνδυνοι για παρενέργειες».

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο τεχνολογικός μεγιστάνας ισχυρίστηκε ότι πλέον γιορτάζει τα γενέθλιά του κάθε 19 μήνες, έχοντας καταφέρει να γυρίσει πίσω το ρολόι της γήρανσης στην αναζήτησή του για την αιώνια νεότητα.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube, ο Johnson ισχυρίστηκε ότι έχει μειώσει τον ρυθμό γήρανσής του κατά 0,64, το οποίο περιέγραψε ως το «προσωπικό του ρεκόρ».

«Αυτό σημαίνει περίπου ότι για κάθε 12 μήνες που περνούν, εγώ γερνάω μόνο 7,6 μήνες τώρα», καυχήθηκε ο επιχειρηματίας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει γυρίσει το ρολόι της γήρανσής του πίσω κατά πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τον Johnson, ένα σημαντικό μέρος της μείωσης της ηλικίας του οφείλεται στη διατροφή του, την οποία αυτός και η ομάδα του ονόμασαν «διατροφή Blueprint.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου