Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 25, 2024

ΒΟΜΒΑ από τον CEO της JP Morgan! «Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει...»

 

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι το βασικό ζήτημα που απασχολεί τον CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον, όπως αποκάλυψε ο ίδιος την Πέμπτη στην ετήσια συνάντηση του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF) στην Ουάσιγκτον.
«Το οικονομικό outlook έχει πολύ μικρή σημασία σε σχέση με τη γεωπολιτική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε» υπογράμμισε.
Ο ίδιος εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή και την αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ των αντιπάλων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Κίνας, της Βόρειας Κορέας και του Ιράν.
«Μιλάνε ξεκάθαρα για τη διάλυση του συστήματος που δημιούργησαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» προειδοποίησε ο Ντάιμον, λέγοντας ότι το σύστημα αυτό οδήγησε σε μια εποχή εκπληκτικής οικονομικής ανάπτυξης.
«Ο κίνδυνος είναι απίστευτος. Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει. Διεξάγονται ήδη μάχες σε πολλές χώρες» τόνισε.
Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο Ντάιμον ανέφερε ότι η μονάδα διαχείρισης ρίσκου στην τράπεζα του «τρέχει σενάρια που θα σας σοκάρουν» όσον αφορά τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις μιας παγκόσμιας σύγκρουσης που θα βγει εκτός ελέγχου.
Αυτός είναι ο λόγος που ο CEO της JP Morgan είπε την Πέμπτη ότι ο πυρηνικός αφανισμός είναι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα», μεγαλύτερος ακόμα και από την κλιματική αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου