Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 18, 2024

Γιαχία Σινουάρ: Οι τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Χαμάς – Το βίντεο από drone των IDF

Βίντεο δείχνει τη στιγμή που ο εμφανώς ματωμένος ηγέτης της

Χαμάς Yahya Sinwar (Γιαχία Σινουάρ) πετάει αδύναμα ξύλινη σανίδα για να αμυνθεί ενάντια σε ένα drone του IDF λίγα δευτερόλεπτα πριν δολοφονηθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα.


Πλάνα που τράβηξε drone δείχνουν τον Σινουάρ, τον οποίο το Ισραήλ θεωρούσε ως κύριο υπεύθυνο για τη «σφαγή και τις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου», σχεδόν καμουφλαρισμένο ανάμεσα στα ερείπια ενός κτιρίου. Αλλά προς το πίσω μέρος αυτού που κάποτε ήταν χώρος σαλονιού, το drone εντοπίζει τον κορυφαίο στόχο του Ισραήλ, καθισμένο σε μια καρέκλα γεμάτη σκόνη, με το κεφάλι του καλυμμένο με ένα μαντίλι για να κρύψει την ταυτότητά του.

 Το βίντεο τελειώνει, με τις ισραηλινές δυνάμεις να χτυπούν το κτίριο δευτερόλεπτα αργότερα.

 

Ο εκπρόσωπος των IDF, αντιναύαρχος Daniel Hagari, επιβεβαίωσε ότι ο ηγέτης της Χαμάς πέθανε και έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, αναφέρει η The Jerusalem Post . Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, είπε ότι ένα drone εντόπισε τρεις τρομοκράτες, οι οποίοι διέφυγαν ανάμεσα σε κτίρια στη Γάζα.

«Ο Σινουάρ έφυγε μόνος του σε ένα από τα κτίρια. Ο Σινουάρ, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι του από πυροβολισμούς, φαίνεται εδώ με καλυμμένο το πρόσωπό του, στις τελευταίες του στιγμές, να ρίχνει μια ξύλινη σανίδα στο drone. Τον αναγνωρίσαμε ως τρομοκράτη μέσα σε ένα κτίριο, πυροβολήσαμε κατά του κτιρίου και στη συνέχεια πήγαμε για έρευνα.  Τον βρήκαμε με ένα γιλέκο, ένα πιστόλι και 40.000 σέκελ. Ήταν σε φυγή και οι δυνάμεις μας τον εξόντωσαν» περιέγραψε.

Ο Hagari πρόσθεσε: «Ο Σινουάρ ήταν υπεύθυνος για την πιο βάναυση επίθεση κατά του Ισραήλ στην ιστορία μας, όταν τρομοκράτες από τη Γάζα εισέβαλαν στο Ισραήλ, σφαγίασαν Ισραηλινούς στα σπίτια τους, βίασαν τις γυναίκες μας, έκαψαν ζωντανές ολόκληρες οικογένειες και πήραν πάνω από 250 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, μωρά ομήρους. Τον τελευταίο χρόνο, ο Σινουάρ προσπάθησε να ξεφύγει από τη δικαιοσύνη. Απέτυχε. Είπαμε ότι θα τον βρούμε και θα τον οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη και το κάναμε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου