Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 17, 2024

Λουκάνικα με πουρέ πατάτας του Gordon Ramsay – Έτοιμη σε 10 λεπτά

Φτιάξτε ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά του φθινοπώρου, λουκάνικα

με πατάτες, σε μόλις 10 λεπτά, με τη γρήγορη μέθοδο του Gordon Ramsay. Μια γρήγορη συνταγή με υπέροχη γεύση που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.


Τα γρήγορα γεύματα δεν χρειάζεται να στερούνται γεύσης, όπως αποδεικνύει ο διάσημος σεφ στο βιβλίο μαγειρικής του “Ramsay in 10”. Το βιβλίο περιέχει νόστιμες συνταγές που μπορούν να ετοιμαστούν σε σύντομο χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της συνταγής για πατάτες με λουκάνικα και κρεμώδη σάλτσα. Ο Gordon υπόσχεται “εκπληκτικά” αποτελέσματα σε 10 λεπτά.

 Όσο για την κορυφαία συμβουλή του διάσημου σεφ, ο Gordon Ramsay είπε ότι η χρήση κόκκινων κρεμμυδιών με λίγη ζάχαρη είναι το μυστικό για να φτιάξετε μια υπέροχη σάλτσα. «Χρησιμοποιώ κόκκινα κρεμμύδια για τη σάλτσα γιατί είναι γλυκά και λιγότερο όξινα από τα λευκά [κρεμμύδια]», σημείωσε ο σεφ.


Συνταγή για λουκάνικα με πουρέ πατάτας

Υλικά

  • 4 ξεφλουδισμένες πατάτες
  • 6 χοιρινά λουκάνικα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 3 κουταλιές της σούπας ζωμός βοείου κρέατος, κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ολικής αλέσεως (προαιρετικό)
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (προαιρετικό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Εξοπλισμός κουζίνας:

  • Κατσαρόλα με καπάκι
  • Ανθεκτικό στο φούρνο τηγάνι ή σκεύος μαγειρικής
  • Ένα άλλο τηγάνι ή σκεύος μαγειρικής

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τις πατάτες. Βράστε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά και προσθέστε τα λουκάνικα. Κάντε τρύπες στην επιφάνεια τους με ένα cocktail stick για να μην σκάσουν.
  4. Προσθέστε το σκόρδο και το δεντρολίβανο στο τηγάνι και σοτάρετε τα λουκάνικα. Προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει.
  5. Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο για να ψήσετε τα λουκάνικα.
  6. Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 1 λεπτό και προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι.
  7. Λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το ξύδι βαλσάμικο και τη Worcestershire sauce. Ανακατέψτε τη σάλτσα και προσθέστε τον ζωμό.
  8. Αφήστε να βράσει και μετά μειώστε τη σάλτσα ξανά.
  9. Αποστραγγίστε τις πατάτες και προσθέστε τις στην κατσαρόλα. Κάντε τις πατάτες πουρέ, αποσύροντας την κατσαρόλα από τη φωτιά κατά διαστήματα.
  10. Προσθέστε το ελαιόλαδο στον πουρέ και ανακατέψτε. Μειώστε τη φωτιά και προσθέστε το αλάτι, τη μουστάρδα και τα κρεμμυδάκια. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.
  11. Προσθέστε το βούτυρο στη σάλτσα κρεμμυδιού και ανακατέψτε.
  12. Βγάλτε τα λουκάνικα από τον φούρνο και τοποθετήστε τα πάνω από τον πουρέ.
  13. Περιχύστε με τη σάλτσα κρεμμυδιού και σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου