Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 24, 2024

Υπόθεση Novartis: Αίρεται η προστασία των δύο προστατευόμενων μαρτύρων έπειτα από απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας

Αίρεται από την Οικονομική Εισαγγελία το καθεστώς προστασίας του «Μαξίμου Σαραφη» και της «Αικατερίνης Κελέση» που με τις καταθέσεις τους είχαν « δείξει» ως δωροδοκούμενα από την Novartis πολιτικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.
 Την άρση του καθεστώτος προστασίας είχαν ζητήσει κατ´ επανάληψη οι συγκεκριμένοι πολιτικοί και τώρα, έπειτα από εισήγηση της επίκουρης οικονομικής εισαγγελέως Ελένης Παπαδοπούλου αυτό αίρεται.

Παράλληλα αίρεται από την Οικονομική Εισαγγελέα, Παναγιώτα Φάκου, και το καθεστώς του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος που επίσης τους είχε χορηγηθεί. Κατόπιν αυτών «Κελέση» και «Σαράφης» δεν έχουν προστασία από ποινικές διώξεις ενώ πλέον θα εξεταστούν οι μηνύσεις που είχαν καταθέσει εις βάρος τους τα πολιτικά προπάππε που οι συγκεκριμένοι είχαν εμπλέξει στην υπόθεση Novaries με τις καταθέσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου