Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η λεία του κυκλώματος εκτιμάται πως αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ.
Η μεθοδολογία της οργάνωσης στηριζόταν σε διαφορετικούς τρόπους δράσης κάθε φορά και με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, αλλά και κάνοντας χρήση ψεύτικων στοιχείων ταυτότητας, κατόρθωναν την εξαπάτηση πολιτών.
Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούσαν κυρίως τεχνάσματα όπως:
Μεθοδολογία 1η – MARKETPLACE (FACEBOOK.COM)
Αφορούσε στην ανάρτηση σε διαδικτυακές πλατφόρμες εικονικές αγγελίες, που αφορούσαν την πώληση Ι.Χ.Ε – Ι.Χ.Φ αυτοκινήτων και αγροτικών μηχανημάτων, σε πολύ χαμηλή και δελεάζουσα τιμή, για να προσελκύσουν έτσι το ενδιαφέρον πληθώρας υποψηφίων αγοραστών, ζητώντας προκαταβολή από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές προκειμένου να έρθουν σε συμφωνία.
Μεθοδολογία 2η – ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ
Αφορούσε σε τηλεφωνικές κλήσεις από τα μέλη της οργάνωσης, προσποιούμενοι υπαλλήλους δημοσίων φορέων προς πολίτες με πρόφαση ότι είναι δικαιούχοι είτε κρατικής επιδότησης είτε επιστροφής χρημάτων. Με το πρόσχημα να παραλάβουν το χρηματικό ποσό άμεσα, τα υποψήφια θύματα καθοδηγούνταν λανθασμένα από τα μέλη της οργάνωσης, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά.
Μεθοδολογία 3 – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ PAYSAFE-CARD
Αφορούσε τηλεφωνικές κλήσεις από τα μέλη της οργάνωσης, προσποιούμενοι υπαλλήλους του συνεργαζόμενου λογιστικού γραφείου των υποψήφιων θυμάτων, οι οποίοι ήταν ιδιοκτήτες ή εργαζόμενοι περίπτερων και μίνι-μάρκετ και με πρόφαση ότι πρέπει να αναβαθμίσουν την ταμειακή μηχανή της PAYSAFE – CARD, έπειθαν τους τελευταίους να εκδίδουν PAYSAFE, να ανακοινώνουν στα μέλη της οργάνωσης τον 16ψήφιο κωδικό της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου