Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 27, 2024

Συνταγή από σεφ για «θεϊκές» ψητές πατάτες – Η απλή μέθοδος για υπέροχη γεύση και τραγανή υφή

Ένας σεφ μοιράστηκε τη μυστική συνταγή του για τις πιο τραγανές

πατάτες που έχετε φτιάξει ποτέ και οι χρήστες του διαδικτύου ενθουσιάστηκαν. Πολλοί από εκείνους που δοκίμασαν τη συνταγή, χαρακτήρισαν το αποτέλεσμα «θεϊκό».


Το μυστικό από σεφ για τραγανές πατάτες με υπέροχη γεύση

Ο σεφ Harrison Webb μοιράστηκε μέσα από τον λογαριασμό του στο TikTok την απλή μέθοδό του για τραγανές ψητές πατάτες αλλά ταυτόχρονα μαλακές στο εσωτερικό. Το μυστικό του; Ένα μείγμα από φρέσκα βότανα, λίπος χήνας και μια μυστική πινελιά που προσθέτει μια μοναδική γεύση.

 Η συνταγή του Webb είναι τόσο εύκολη όσο και νόστιμη, καθιστώντας την ιδανική για κάθε λάτρη της μαγειρικής. Με λίγα απλά υλικά και λίγη υπομονή, μπορείτε να φτιάξετε γευστικές και τραγανές πατάτες που θα εντυπωσιάσουν τους πάντες.

Συνταγή για ψητές πατάτες του Harrison Webb

Υλικά

  • 2 κιλά πατάτες
  • 5 κουταλιές της σούπας λίπος χήνας
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανου
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Αλάτι λεμονιού-δεντρολίβανου
  • 1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Καθαρίστε και τεμαχίστε τις πατάτες σε τέταρτα (ή στη μέση αν είναι μικρές). Ξεπλύνετε τις πατάτες κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε το αμυλούχο υπόλειμμα μέχρι το νερό να καθαρίσει.
  3. Αλατίστε το κρύο νερό, προσθέστε τα κλαδάκια δεντρολίβανου και το λιωμένο σκόρδο και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίξτε το λίπος χήνας σε ένα ταψί. Σουρώστε και τραχύνετε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι. Αφήστε τις να κρυώσουν για 5 λεπτά, στη συνέχεια καλύψτε τις ομοιόμορφα με το ζεστό λίπος χρησιμοποιώντας μια μεγάλη κουτάλα.
  5. Ψήστε για 1 ώρα και 30 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 30 λεπτά.
  6. Φτιάξτε ένα μείγμα λεμονιού-δεντρολίβανου συνδυάζοντας δεντρολίβανο και αλάτι σε ένα γουδί και ένα γουδοχέρι, προσθέτοντας ξύσμα λεμονιού στο τέλος.
  7. Βγάλτε τις πατάτες από το φούρνο, στραγγίστε τις σε πετσέτες κουζίνας και πασπαλίστε γενναιόδωρα με αλάτι λεμονιού-δεντρολίβανου.

«Οποιαδήποτε συνταγή λέει ότι χρειάζονται μόνο 40-50 λεπτά στο φούρνο, ποτέ δεν θα γίνουν αρκετά τραγανές. Εγώ τις αφήνω τουλάχιστον για 1 ώρα και 30 λεπτά», σημείωσε ο σεφ Harrison Webb.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου