Υλικά
18 κομμάτια
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. αλεύρι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 κγλ. κανέλα
1/2 κγλ. γαρίφαλο
1 1/2 κούπα καρύδια χοντροτριμμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
1 ώρα
1
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι πρώτα. Βράζουμε νερό, ζάχαρη και χυμό λεμονιού για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
2
Ανακατεύουμε σε μπολ τη φρυγανιά, το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το γαρίφαλο. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 15 λεπτά να αφρατέψουν και να ασπρίσουν σχεδόν.
3
Ρίχνουμε τμηματικά το μείγμα της φρυγανιάς ανακατεύοντας με προσοχή να μη ξεφουσκώσει το μείγμα των αυγών. Στο τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια.
4
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
5
Στο χλιαρό σιρόπι ρίχνουμε το κονιάκ και σιροπιάζουμε τη ζεστή καρυδόπιτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου