Υλικά
1 ώρα
5 μερίδες
500 γραμ. οσπριάδα 3αλφα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα μόνο το άσπρο μέρος
2 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
10 γραμ. καθαρό βάρος τζίντζερ στον τρίφτη
2 κλωνάρια σέλινο κομμένα
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σ. μόνο το πράσινο μέρος από ένα κρεμμυδάκι φρέσκο
1 κουτ. γλ. ανθό
1 πρέζα πιπέρι
2-1/2 λίτρα νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
Μουλιάζουμε την οσπριάδα 10 - 12 ώρες σε κρύο νερό.
Την άλλη μέρα κόβουμε όλα τα λαχανικά, ξεπλένουμε την οσπριάδα καλά, και βράζουμε σε δυνατή φωτιά 9/9 με 2 λίτρα νερό κρύο, σε μία κατσαρόλα για 15 λεπτά ξέσκεπα.
- Ξαφρίζουμε ασταμάτητα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, τα 500 γραμ. βραστό νερό τώρα, και βράζουμε πάντα σε δυνατή φωτιά 9/9 για άλλα 15 λεπτά ξέσκεπα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, και αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε τώρα σε μέτρια φωτιά 4 - 1/2 /9, για άλλα 10 λεπτά ξέσκεπα, μέχρι να χυλώσει.
Αποσύρουμε από την φωτιά, ξεκουράζουμε την οσπριάδα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20-30 λεπτά.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με το ψιλοκομμένο πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού και τον μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου