Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 29, 2024

Γίδα βραστή



Υλικά για 4 άτομα
  • 1 κ. και 200 γρ. γίδα μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 3-4 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 5-6 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  • Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας της γίδας για 3 έως 4 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 έως 3 ώρες μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, ρίχνουμε χυμό λεμόνι ή ξίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου