Υλικά για 4 άτομα
- 1 κ. και 200 γρ. γίδα μπούτι κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 3-4 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
- 5-6 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας της γίδας για 3 έως 4 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 έως 3 ώρες μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, ρίχνουμε χυμό λεμόνι ή ξίδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου