Υλικά
Κέικ
200 ml λάδι
250 γρ ζάχαρη
200 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
10 γρ μπέικιν
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Σιρόπι
50 γρ ζάχαρη
200 ml νερό
30 γρ κακάο
Νηστίσιμη πραλίνα (foodaholics.shop)
Οδηγίες
1
Δουλεύουμε την ζάχαρη με το λάδι να ασπρίσουν.
2
Προσθέτουμε το φυτικό γάλα (εμείς βάλαμε ρυζιού), την χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
3
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το ξύσμα.
4
Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε να γίνουν χυλός.
5
Τον απλώνουμε σε ταψί 34 εκατοστών (foodaholics.shop) με αντικολλητικό χαρτί.
6
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
7
Βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη, το νερό και το κακάο.
8
Όταν το κέικ κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και το βουτάμε στο κρύο σιρόπι.
9
Το περνάμε από τριμμένη καρύδα και το βάζουμε σε μία πιατέλα.
10
Προαιρετικά απλώνουμε νηστίσιμη πραλίνα φουντουκιού ή νηστίσιμη buono (foodaholics.shop) και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου