Υλικά
1 φλ.τσ. πολτό από μανταρίνια ή από πορτοκάλι
1 φλ.τσ. λάδι (μισό ελαιόλαδο + μισό ηλιέλαιο)
4 αυγά
1 φλ.τσ. ζάχαρη
2 φλ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κ. γ. αλάτι
3 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
- 1
Αλέθουμε στο μούλτι το εσωτερικό από τα μανταρίνια και τη φλούδα ενός. Αν χρησιμοποιήσουμε πορτοκάλι, το αλέθουμε ολόκληρο με τη φλούδα του. Εννοείτε κόβουμε το κάτω και πάνω μέρος του φρούτου και ότι καθαρίζουμε τις χοντρές ίνες στο εσωτερικό τους.
- 2
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε 4-5 λεπτά να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες το μείγμα. Προσθέτουμε τον πολτό των μανταρινιών και χτυπάμε 1 λεπτό.
- 3
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι,το μπέικιν και το αλάτι και τα προσθέτουμε στον κάδο. Ανακατεύουμε λίγο να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
- 4
Αν χρησιμοποιήσουμε σταγόνες σοκολάτας είναι η στιγμή να τις προσθέσουμε, ανακατεύοντας απαλά.
- 5
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Καλή επιτυχία!! - 6
Και με λίγη αποκριάτικη διάθεση!!
- 7
Και με πολτό λεμονιού αυτή τη φορά. Έβαλα στο μούλτι φλούδα από ένα λεμόνι και σάρκα από 2 λεμόνια και μισό πορτοκάλι. Έγινε το πιο μυρωδάτο κέικ λεμόνι που φάγαμε ποτέ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου