Υλικά
6 μέτριες πατάτες βραστές
1 1/2 φλιτζάνι αρακά
1 μέτριο καρότο σε κυβάκια
6 φέτες κίτρινο τυρί που λειώνει κομμένες στη μέση
Λίγο βούτυρο φρέσκο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος1
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε όπως είναι με τη φλούδα. Βράζουμε τον αρακά και το καρότο να μαλακώσουν.
2
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο (εγώ είχα αρωματισμένο με βότανα). Προσθέτουμε τον βρασμένο αρακά, τα καρότα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
3
Κόβουμε λίγο την φλούδα απ την μια πλευρά της πατάτας. Την βάζουμε σε θήκες για καπ κέικ. Πατάμε με ένα ποτηράκι την ψίχα της πατάτες ώστε να δημιουργηθεί λακκούβα.
4
Στον πάτο της πατάτας τοποθετούμε μισό τυρί που έχουμε κόψει. Από πάνω μια κουταλιά της σούπας αρακά και λίγο βούτυρο. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό τυρί.
5
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για λίγα λεπτά, μέχρι βα λειώσει το τυρί. Έτοιμες η πατατούλες. Καλή όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου