Υλικά
Οικογενειακού μεγέθους προφιτερόλ
Κρέμα σοκολάτας:
200 γρ σοκολάτα γάλακτος
1 λίτρο γάλα
3 γεμάτες κσ κορν φλάουερ
1/2 φλ κακάο χωρίς ζάχαρη
1 φλ ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κσ βούτυρο
1 ζαχαρούχο
Σαντιγύ:
2 Μόρφατ (συνολικά 400 γρ)
400 μλ κρέμα γάλακτος
Αντί για σουδάκια:
12 κρουασανάκια με γέμιση μιλφέιγ (λιγότερο από συνολικά 200 γρ)
Οδηγίες μαγειρέματος
- 1
▪️ Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με μέρος απ' το γάλα.
- 2
▪️Σε μια κατσαρολίτσα ΕΚΤΟΣ φωτιάς, ανακατεύουμε καλά για να μην έχουμε σβόλους, το κορν φλάουερ, το κακάο, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
▪️ Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. - 3
▪️ Προσθέτουμε το βούτυρο και ΤΩΡΑ ανοίγουμε το μάτι τέρμα.
▪️ Ανακατεύουμε ΣΥΝΕΧΩΣ.
▪️ΜΟΛΙΣ πάει να βράσει (πρώτη φουσκάλα), χαμηλώνουμε αμέσως στο 3/9 και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει ικανοποιητικά.
▪️ Προσθέτουμε σε 3 δόσεις το μείγμα της σοκολάτας και μαγειρεύουμε λίγο ακόμη.
▪️ Αποσύρουμε απ' τη φωτιά.
▪️ Αναμιγνύουμε το μισό ζαχαρούχο και αφήνουμε τη κρέμα στην άκρη. - 4
▪️ Ξεχωριστά, χτυπάμε (καλύτερα με μίξερ χειρός) τις Μόρφατ με τη κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο ζαχαρούχο, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Η σαντιγύ μας είναι έτοιμη προς χρήση.
▪️ Μετά, κόβουμε τα κρουασανάκια στη μέση.
▪️Τους δημιουργούμε κενό με ένα κουταλάκι και τους βάζουμε από λίγη σαντιγύ. (Αυτό το κάνω, γιατί η γέμισή τους πλέον είναι ελάχιστη...) - 5
▪️ Βάζουμε στο πάτο μιας μεγάλης σαλατιέρας λίγη απ' τη κρέμα σοκολάτας.
▪️ Κάνουμε στρώση με το 1/3 απ' τα κρουασανάκια και καλύπτουμε με το 1/3 της υπόλοιπης κρέμας σοκολάτας.
▪️ Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν.
▪️Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγύ.
▪️ Αφήνουμε στο ψυγείο - προτείνω ολονυχτίς για να δέσει καλά - και είναι έτοιμο για σερβίρισμα! - 6
- 7
👉 Εναλλακτικά αντί για σαλατιέρα, μοιράζουμε σε μπολάκια και το κάνουμε #ατομικό γλυκό.
Γίνεται και πιο δίκαιη η μοιρασιά έτσι...!👉 Η #σαντιγύ με τη Μόρφατ βγαίνει πιο σφιχτή σε σχέση με τη κανονική, αέρινη.
Αν θέλετε χτυπήστε 800 μλ κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και διπλώσετε μετά προσεκτικά το ζαχαρούχο, για να ενσωματωθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου