Υλικά
12-14 μερίδες
400 γρ. αλεύρι
1 μπέικι
1 πρέζα αλάτι
110 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 αυγά
70 γρ. βούτυρο
350 μλ. γάλα
Γλάσο κανέλας
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
90 γρ ζάχαρη καστανή
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Γλάσο
150 γρ άχνη ζάχαρη
5-6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
40 γρ Φιλαδέλφεια τυρί
Οδηγίες μαγειρέματος
- 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπήματα καλά να αφρατέψουν.
- 2
Βάλτε το μείγμα σε μια τετράγωνη φόρμα ομοιόμορφα.
- 3
Ετοιμάστε το μείγμα για το γλάσο κανέλας λιώνοντας το βούτυρο κι ανακατεύοντας με ζάχαρη κι αλεύρι.
- 4
Απλώνετε πάνω στο μείγμα της ζύμης το γλάσο κανέλας και με ένα ξυλάκι κάνετε σχέδια μάρμαρο και το βάζετε στον φούρνο για 45 με 50 λεπτά.
- 5
Ετοιμάζετε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά άχνη ζάχαρη κρέμα γάλακτος Φιλαδέλφεια.
- 6
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε το γλάσο και το γλυκό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου