Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 19, 2025

Γλυκό κανέλας

Υλικά

 12-14 μερίδες

400 γρ. αλεύρι

1 μπέικι

1 πρέζα αλάτι

110 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

2 αυγά

70 γρ. βούτυρο

350 μλ. γάλα

Γλάσο κανέλας

100 γρ. λιωμένο βούτυρο

90 γρ ζάχαρη καστανή

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Γλάσο

150 γρ άχνη ζάχαρη

5-6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

40 γρ Φιλαδέλφεια τυρί

 Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπήματα καλά να αφρατέψουν.

    Φωτογραφία βήματος 1 της συνταγής Γλυκό κανέλαςΦωτογραφία βήματος 1 της συνταγής Γλυκό κανέλας
  2. 2

    Βάλτε το μείγμα σε μια τετράγωνη φόρμα ομοιόμορφα.

    Φωτογραφία βήματος 2 της συνταγής Γλυκό κανέλας
  3. 3

    Ετοιμάστε το μείγμα για το γλάσο κανέλας λιώνοντας το βούτυρο κι ανακατεύοντας με ζάχαρη κι αλεύρι.

    Φωτογραφία βήματος 3 της συνταγής Γλυκό κανέλαςΦωτογραφία βήματος 3 της συνταγής Γλυκό κανέλαςΦωτογραφία βήματος 3 της συνταγής Γλυκό κανέλας
  4. 4

    Απλώνετε πάνω στο μείγμα της ζύμης το γλάσο κανέλας και με ένα ξυλάκι κάνετε σχέδια μάρμαρο και το βάζετε στον φούρνο για 45 με 50 λεπτά.

    Φωτογραφία βήματος 4 της συνταγής Γλυκό κανέλαςΦωτογραφία βήματος 4 της συνταγής Γλυκό κανέλαςΦωτογραφία βήματος 4 της συνταγής Γλυκό κανέλας
  5. 5

    Ετοιμάζετε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά άχνη ζάχαρη κρέμα γάλακτος Φιλαδέλφεια.

    Φωτογραφία βήματος 5 της συνταγής Γλυκό κανέλαςΦωτογραφία βήματος 5 της συνταγής Γλυκό κανέλαςΦωτογραφία βήματος 5 της συνταγής Γλυκό κανέλας
  6. 6

    Βγάζουμε από τον φούρνο και αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε το γλάσο και το γλυκό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

    Φωτογραφία βήματος 6 της συνταγής Γλυκό κανέλαςΦωτογραφία βήματος 6 της συνταγής Γλυκό κανέλαςΦωτογραφία βήματος 6 της συνταγής Γλυκό κανέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου