Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 27, 2025

Πανσέτες με σος ουισκιού

 


Το αλκοόλ στα φαγητά βελτιώνει την έντασή τους γεύση και ισχυροποιεί τη γεύση τους. Η συγκεκριμένη συνταγή

έχει έντονα τη γεύση του ουισκιού και ταιριάζει απίστευτα με όλα τα ψητά.


Υλικά

 2 μερίδες

6 πανσέτες

50 gr βούτυρο

1 κρεμμύδι

100 gr ουίσκι

200 gr ζωμός (βοδινού κατά προτίμηση)

1 κ.σ. κορν φλάουρ

Πιπέρι, μπούκοβο (προαιρετικά)


Οδηγίες μαγειρέματος

 30 λεπτά

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις πανσέτες. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Ετοιμάζουμε τα υλικά μας.

Περνάμε το κρεμμύδι από το μπλέντερ, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 5'


Προσθέτουμε τον ζωμό και το ουίσκι, ανεβάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 5 λεπτά. Παίρνουμε μια κουτάλα από το ζωμό, αραιώνουμε το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το πιπέρι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά. Έπειτα χτυπάμε στη σάλτσα στο μπλέντερ.


Σερβίρουμε τις πανσέτες με λίγη σος ουισκιού και σαλάτα. Τοποθετούμε ατομικά μπολάκια με σος στα οποία προσθέτουμε μπούκοβο. Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου