Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 22, 2025

Βακαλάος με πατάτες στη γάστρα



 Λαχταριστό φιλέτο βακαλάου με θυμάρι και ρίγανη στη γάστρα με πατάτες.


Υλικά
 2-4 άτομα
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 3-4 μεγάλες πατάτες
  • 2-3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 5-6 ώριμες ντομάτες
  • ντοματοχυμός
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος
60 Minutes1


Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.


Λαδώνουμε τη γάστρα, απλώνουμε τα κρεμμύδια και πάνω τους τοποθετούμε τις πατάτες.


Σκεπάζουμε με τις ντομάτες, τον ντοματοχυμό και το σκόρδο, αλατίζουμε, πιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C για 30λ περίπου ανάλογα τον φούρνο.


Έπειτα βγάζουμε τη γάστρα και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, που έχουμε αλείψει με λαδορίγανη και θυμάρι.


Συνεχίζουμε το ψήσιμο με τη γάστρα ξεσκέπαστη για 20-30λ ακόμη στην ίδια θερμοκρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου