Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 28, 2025

Μια εύκολη αλλά και νόστιμη συνταγή που με ρύζι ή σαλάτα είναι πλήρες γεύμα.

Η ποσότητα του αλκοόλ φαίνεται μεγάλη αλλά δεν είναι, δεν το καταλαβαίνεις καθόλου, δένει πολύ ωραία!

 Υλικά

 3 - 4 μεριδες

20 μεγάλες γαρίδες φρέσκιες ή κατεψυγμένες αν θέλετε μπορείτε να τις καθαρίσετε

3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1/2 κ γλ σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 ποτήρι του κρασιού ουίσκι

2 ντομάτες μέτριες τριμμένες στον τρίφτη (τις έβαλα στο μούλτι)

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Οδηγίες μαγειρέματος

 1/2 ώρα


Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τις γαρίδες με το σκόρδο για 1-2 λεπτά.

Μετά σβήνουμε με το ουίσκι και προσθέτουμε την φρεσκοτριμμένη ντομάτα και αλατίζουμε αν θέλουμε!

Αφήνουμε τις γαρίδες να βράσουν για 3-4 λεπτά και μετά τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε στην άκρη, αν τις αφήσουμε πολύ θα σκληρύνουν.

Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει σε μέτρια φωτιά, περίπου 10 λεπτά και όταν είναι έτοιμη, βάζουμε ξανά τις γαρίδες μέσα και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τις σερβίρουμε ζεστές με ρύζι ή με σαλάτα αλλά και με ζυμαρικά δένει πολύ ωραία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου