Σε αυτούς θα συμπεριλαμβάνονται περίπου 40 αναλυτές πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας και 590 μέλη του Μηχανικού, σύμφωνα με το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη βόρεια Αμερική (NORTHCOM).
Με αυτές τις ενισχύσεις, ο συνολικός αριθμός των Αμερικανών στρατιωτικών που είναι ήδη ανεπτυγμένοι ή θα αναπτυχθούν προσεχώς στα σύνορα, θα φτάσουν τους 9.600.
Τις πρώτες ώρες της δεύτερης θητείας του, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο κηρύχθηκε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» στα σύνορα με το Μεξικό.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες ζούσαν παράτυπα περίπου 11 εκατ. άνθρωποι το 2022, με βάση τα τελευταία δεδομένα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας.
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία φύλαξης των συνόρων αναφέρει πως προχώρησε στα σύνορα με το Μεξικό σε περίπου 8,8 εκατ. προσαγωγές παράτυπων μεταναστών, ορισμένων επανειλημμένα, τα τέσσερα χρόνια της θητείας του Τζο Μπάιντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου