Υλικά
4 μερίδες
600 gr φασόλια χάντρες κατεψυγμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη κέρατο κομμένη σε λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη κέρατο κομμένη σε λωρίδες
1 ντομάτα και 1 χούφτα ντοματίνια τριμμένα στο μπλέντερ
1-2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1/2 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
1 κ.γ maggi νοστιμιά
λίγο μπούκοβο
αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 lt βραστό νερό
1/2 κ.γ ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
1 h
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 6’.
Προσθέτουμε το λουκάνικο και σοτάρουμε για 2´ ακόμη.
Κατόπιν, προσθέτουμε τα φασόλια, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε την τομάτα, το νερό, το maggi, το μπούκοβο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40’-45’. Στο μεταξύ εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.
Έπειτα προσθέτουμε τις πατάτες και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά αλλά 10’-15’, για να μαλακώσουν τα φασόλια και οι πατάτες.
Αφού είναι έτοιμο στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου