Υλικά
4 μερίδες
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
Λίγο μαϊντανό
Θυμάρι - δυόσμο
Αλάτι - πιπέρι
1 αυγό
Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 τοματάκι κονκασέ
Αλάτι πιπέρι
Αλεύρι για πανάρισμα
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
45 λεπτά
1
Βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά σε ένα μπολ και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας.
Παίρνουμε λίγη ποσότητα και πλάθουμε σε κεφτεδάκια. Αφού τα πλάσουμε όλα τα περνάμε από το αλεύρι να παναριστούν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Όταν αρχίσει να βράζει βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια και σκεπάζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου