Υλικά
4-6 άτομα
700 gr σπανάκι
300 gr λάπατα
50 gr καυκαλήθρες
50 gr άνηθο
400 gr φέτα (κατά προτίμηση)
1 kg περίπου αλεύρι καλαμποκιού
3-4 κσ ελαιόλαδο για την γέμιση
3-4 κσ ελαιόλαδο για την ζύμη
2 ποτήρια νερό
50 gr μυρώνια
3 κρεμμύδια φρέσκα
Γενικά βάζουμε ό,τι χόρτα έχουμε και και θέλουμε
Βούτυρο για το ταψί
Οδηγίες μαγειρέματος
1 ώρα και 30 λεπτά1
Πλένουμε πολύ καλά και κόβουμε τα χόρτα και τα κρεμμυδάκια. (Μέτρια σχετικά κομμάτια).

2
Τα βάζουμε σε μια λεκάνη.

3
Προσθέτουμε τις 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και όλη την φέτα. Στην συνέχεια ανακατεύουμε.

4
Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί.

5
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε όλο το αλεύρι καλαμποκιού τις υπόλοιπες 3-4 κουταλιές ελαιόλαδου το ενάμιση ποτήρι νερού, και λίγο αλάτι.

6
Ζυμώνουμε την "ζύμη" μέχρι να γίνει ομοιόμορφη.

7
Έπειτα απλώνουμε την μισή ποσότητα στο ταψί για να δημιουργήσουμε την βάση της πίτας.

8
Στην συνέχεια προσθέτουμε την γέμιση της πίτας με τα χόρτα και την φέτα.

9
Την υπόλοιπη μισή "ζύμη" που μας έμεινε στην μπασίνα την αραιώνουμε με το υπόλοιπο μισό ποτήρι νερού (για να μπορούμε να την δουλέψουμε καλύτερα) και την απλώνουμε πάνω από την γέμιση.

10
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για περίπου 1 ώρα.

11
Σερβίρετε με γιαούρτι ή ξινόγαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου