Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 23, 2025

Λαχανόρυζο

Μια συνταγή παρεξηγημένη, υποτιμημένη, αλλά πεντανόστιμη.
 Ο σερί στα νηστίσιμα πιάτα συνεχίζεται στο «Buongiorno». Μόνο, που ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να ρίξει τα «φώτα της δημοσιότητας» πάνω σε μια αδικημένη συνταγή.


Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» μαζί με τη Φαίη Σκορδά και έφτιαξε μια συνταγή που ελάχιστοι λιγουρευόμαστε αλλά όταν ξεκινάμε να την τρώμε, δεν σταματάμε: λαχανόρυζο.


Η αλήθεια είναι, πως από τότε που ήμασταν παιδιά, ήταν από τα πιάτα που αποφεύγαμε. Ωστόσο, μεγαλώνοντας, οι περισσότεροι από εμάς τη λατρέψαμε αυτή τη συνταγή. Άλλωστε, όπως είπε και η Φαίη Σκορδά «είναι λουκούμι».

Τα υλικά

1 μικρό λάχανο

1 πράσο

1 σελινόριζα

2 τριμμένα καρότα

2 στικ σέλερι

3 φρέσκα κρεμμύδια

1/2 ματσάκι μαϊντανός

1/2 ματσάκι άνηθος

Χυμός από 1 λεμόνι

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

250 γρ ρύζι νυχάκι

600 ml ζωμό λαχανικών

αλάτι

πιπέρι


Το μυστικό

Ρίχνουμε λίγο λεμονάκι πάνω από το λαχανόρυζο, ώστε η οξύτητά του να δώσει την απαραίτητη ισορροπία στις γεύσεις.


Η διαδικασία

Σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα προσθέτουμε το πράσο, το άνηθο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι και το καρότο, και τα αφήνουμε να βράσουν.


Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ρύζι.


Μετά την πρώτη φράση ρίχνουμε και τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας και το αφήνουμε για 20 λεπτά.


Τα τελευταία πέντε λεπτά βάζουμε το λάχανο, για να μείνει τραγανό και τον πελτέ.


Κανόνας: το λάδι μπαίνει στο τέλος και θέλει μπόλικο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου