Υλικά
Για το κέικ:
200 γρ. τριμμένο καρότο
90 γρ. αλεύρι βρώμης (μπορείτε να το φτιάξετε χτυπώντας βρώμη στο μούλτι)
90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
100 ml μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
3 αβγά
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
2 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. αλάτι
1,5 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γλ. ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι
40 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
40 γρ. σταφίδες
Για το frosting:
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
1 κ.σ. τυρί κρέμα
Οδηγίες μαγειρέματος
1
Από τις πιο εύκολες συνταγές σε εκτέλεση! Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά και σε ένα άλλο όλα τα υγρά. Έπειτα, ενώνουμε τα δύο μείγματα. Όλη την διαδικασία την κάνουμε χρησιμοποιώντας μια μαρίζ ή έναν αβγοδάρτη. 😃 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά (ανάλογα με το σκεύος στο οποίο θα το βάλετε). Ανακατεύουμε και τα υλικά για το frosting. Το carrot cake συντηρείται στην ψυγείο. Καλή επιτυχία 😊
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου