Υπάρχουν πολλές συνταγές που αγαπάει ο περισσότερος κόσμος. Όμως ελάχιστες, στις οποίες δεν λέει «όχι» κανείς. Μια τέτοια συνταγή αποφάσισε να μας φτιάξει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος – εύκολη, γρήγορη και νοστιμότατη.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» μαζί με τη Φαίη Σκορδά και έφτιαξε μια συνταγή, ο ορισμός του comfort food: mac and cheese. Το αγαπημένο πιάτο των αμερικανών, δεν χρειάζεται πολλά υλικά, «δέχεται» μικρούς πειραματισμούς και -το κυριότερο- το λατρεύουν τα παιδιά.
Τα υλικά
500 γρ ζυμαρικά κοραλάκι
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
50 γρ βούτυρο
50 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ.
500ml γάλα
250 γρ τσένταρ
2 κσ αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 κγ αλάτι
Το μυστικό
Να προσέχουμε στις αναλογίες των συστατικών, ώστε να πετύχουμε σωστά τη ρου (roux). Με λίγα λόγια να πήξει η σάλτσα, αλλά να παραμείνει και λίγο ρευστή ώστε να αποκτήσει την κατάλληλη κρεμώδης υφή του.
Η διαδικασία
Σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο ακόμα βούτυρο και συνεχίζουμε να ετοιμάζουμε τη ρου (roux).
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο – λίγο το γάλα, ανακατεύουμε δυνατά και ανεβάζουμε τη φωτιά, για να πήξει η σάλτσα.
Την ίδια ώρα προσθέτουμε και το τυρί.
Ρίχνουμε λίγο πιπέρι στη ρου και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας, τα οποία έχουμε βράσει από πριν και ανακατεύουμε καλά.
Αν θέλει κάποιος μπορεί να τα βάλει σε ένα πυρέξ και το γκραντινάρουμε στον φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου