Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 15, 2025

Δύο ελληνικά πιάτα στην κατάταξη του Taste Atlas με τα καλύτερα πιάτα με κεφτέδες

Πρόκειται για τα γιουβαρλάκια και τα κλασικά τηγανιτά κεφτεδάκια, που βρέθηκαν στη 2η και την 7η θέση αντίστοιχα
Δύο ελληνικά πιάτα βρέθηκαν στην κατάταξη του Taste Atlas με τα καλύτερα πιάτα με κεφτεδάκια στον κόσμο. Πρόκειται για τα γιουβαρλάκια και τα κλασικά τηγανιτά κεφτεδάκια, που βρέθηκαν στη 2η και την 7η θέση αντίστοιχα.

 «Αυτή η πλούσια ελληνική σούπα συνδυάζει τρυφερά μοσχαρίσια κεφτεδάκια και έναν κρεμώδες, γευστικό ζωμό. Τόσο τα κεφτεδάκια όσο και ο ζωμός είναι συνήθως καρυκευμένα με διάφορα φρέσκα μυρωδικά και το όλο πιάτο ολοκληρώνεται με την προσθήκη αυγολέμονου -την κρεμώδη σάλτσα αυτού και λεμονιού- που πήζει τον ζωμό και προσθέτει τη χαρακτηριστική γεύση.Παραδοσιακά, τα γιουβαρλάκια συνδέονται με τη χειμερινή περίοδο και συνοδεύονται συνήθως με ψωμί», σημειώνει το Taste Atlas για τα γιουβαρλάκια. 


Όσον αφορά τα κεφτεδάκια σημειώνει ότι είναι γευστικά και αφράτα. « φτιάχνονται από συνδυασμό χοιρινού και μοσχαρίσιου κιμά, αυγά, μπαγιάτικο ψωμί ή φρυγανιά και καρυκεύματα όπως άνηθος, πιπέρι, μαϊντανός και ρίγανη. Το μείγμα διαμορφώνεται σε μικρές μπάλες που στη συνέχεια τηγανίζονται σε ελαιόλαδο».


Η κορυφαία 5αδα


Στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκαν τα ιταλικά κεφτεδάκια, γνωστά και ως polpette. Στην 3η τα Islama Kofte από την Τουρκία, στην 4η τα Kofte, επίσης, από την Τουρκία και στην 5η οι σουηδικοί κεφτέδες, kottbullar.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου