Μπορεί κάποιος διαβάζοντας αρχικά τη συνταγή να του φανεί περίεργη, αλλά δεν είναι. Είναι το κλασικό πιάτο γαρίδες σαγανάκι, μόνο που ο Δημήτρης Σκαρμούτσος το παρουσιάζει με ένα τουίστ – και μας κάνει να θέλουμε να πάρουμε τις παραλίες.
Δεν θέλει χρόνο, ούτε πολλά υλικά, μέσα σε 4 λεπτά είναι έτοιμη και ενδείκνυται για ηλιόλουστα κυριακάτικα μεσημέρια.
Τα υλικά
- 300 γρ. κους κους
- 200 γρ. γαρίδες γίγας χωρίς κέλυφος
- 2 πράσινες πιπεριές κέρατο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 τριμμένες ντομάτες
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- 400 ml ζωμό λαχανικών
- 50 ml ελαιόλαδο
- 70 ml ούζο
- αλάτι
- πιπέρι
Το μυστικό
Για αυτή τη συνταγή οι γαρίδες είναι προβρασμένες και τις προσθέτουμε στο τέλος.
Η διαδικασία
Πρώτα έχουμε βράσει το κους κους και το έχουμε έτοιμο.
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πράσινη πιπεριά, τα ντοματίνια κομμένα, λίγο κουρκουμά, τον άνηθο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Μόλις σοταριστούν λίγο τα υλικά, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
Τις γαρίδες τις προσθέτουμε για το τελείωμα και σβήνουμε με ούζο.
Όταν είναι και οι γαρίδες έτοιμες, προσθέτουμε το κους κους, ανακατεύουμε καλά και η συνταγή είναι έτοιμη.
Πρώτα έχουμε βράσει το κους κους και το έχουμε έτοιμο.
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πράσινη πιπεριά, τα ντοματίνια κομμένα, λίγο κουρκουμά, τον άνηθο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Μόλις σοταριστούν λίγο τα υλικά, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
Τις γαρίδες τις προσθέτουμε για το τελείωμα και σβήνουμε με ούζο.
Όταν είναι και οι γαρίδες έτοιμες, προσθέτουμε το κους κους, ανακατεύουμε καλά και η συνταγή είναι έτοιμη.
Ει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου