Μια συνταγή που μας φέρνει στο πιάτο μας το μπέργκερ αλλιώς.
Όταν σκεφτόμαστε ένα μπέργκερ, το μυαλό μας πάει αμέσως σε ένα ζουμερί και απολαυστικό μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Ωστόσο, ζούμε στην εποχή των πειραματισμών και αυτή η συνταγή έρχεται για να μας το δείξει κάπως αλλιώς.
Μπέργκερ με φαλάφελ – μια συνταγή απολαυστική, σαφώς πιο υγιεινή και όχι ιδιαίτερα δύσκολη να την κάνουμε στην κουζίνα μας.
Τα υλικά
Για τα μπιφτέκια:
- 250 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα όλη τη νύχτα
- 1 μέτριο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. γλ. κύμινο
- 2 κουτ. γλ. σπόροι κόλιανδρου
- 6 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ½ κουτ. γλ. πιπέρι καγιέν (καυτερή σκόνη)
- 2 γεμάτες κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλ. αλάτι
- Λάδι για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα χούμους και ταχίνι:
- 125 γρ. χούμους
- 2 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1-2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας ταχίνι
Για το σερβίρισμα:
- 4 μεγάλα ψωμάκια (ή ψωμάκια για μπέργκερ)
- 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 4 φύλλα μαρούλι βουτύρου
Το tip
Αν και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες, μια δροσερή σαλάτα μοιάζει καλύτερη επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου