Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 08, 2025

Κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού

Μια συνταγή που θα «φορεθεί» πολύ στις ταβέρνες των διακοπών.

Με τις θερμοκρασίες να έχουν κοκκινίσει για τα καλά και το μυαλό όλων μας είναι ήδη στις διακοπές,

ια καλοκαιρινή συνταγή που είναι σίγουρο ότι θα  «φορεθεί» πολύ στις ταβέρνες φέτος.
 Όχι δύσκολη, αλλά θέλει λίγο την τέχνη του, είναι ότι πρέπει για τα μεσημεράκια της Κυριακής παρέα με ουζάκι.


Τα υλικά

5 κολοκύθια

5 φρέσκα κρεμμύδια

1 πράσο

2 αυγά

1 ματσάκι δυόσμος

1/2 ματσάκι μαϊντανός

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

120 γρ. αλεύρι

200 γρ. φέτα

Αλάτι

Πιπέρι

Ηλιέλαιο

Η διαδικασία

Για αρχή τρίβουμε τα κολοκύθια. Το μυστικό είναι να αποφύγουμε το πολύ «λευκό» από τα κολοκυθάκια, καθώς εκεί βρίσκεται όλη η υγρασία.


Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε: τα αυγά, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το πράσο, τα κρεμμύδια και το τυρί.


Ανακατεύουμε καλά, ενώ προσθέτουμε λίγο λάδι.

Αμέσως μετά προσθέτουμε λίγο μπέικιν πάουντερ και αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι, ώστε να δέσει το μείγμα.


Μετά φτιάχνουμε με ένα κουταλάκι το σχήμα στους κολοκυθοκεφτέδες, ενώ έχουμε βάλει ένα τηγάνι με λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.


Ψήνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες  3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά και όταν τους βγάλουμε, τους τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.


Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το γιαούρτι, με τα αρωματικά που θέλουμε και ανακατεύουμε καλά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου